avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

La 31 dec 2011 am facut 30 de luni de cand lucram cu contract de munca la o firma ca lucrator comercial cu jumatate de norma adica 4 ore pe zi .Incepand cu 01.01.2012 magazinul sa inchis iar vanzatoarele au fost trimise acasa .
Putem solicita ca firma respectiva sa ne trimita in somaj ,si daca avem dreptul legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:37, 9 Ianuarie 2012
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca incetarea CIM sa fie facuta cu art.65 alin1-concediere individuala si sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni de la data concedierii.
In cazul dv., la un program de 4 ore, cele 24 de luni echivaleaza exact cu 12 luni stagiu de cotizare care va da dreptul la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj B_Larisa B_Larisa Buna ziua! Am primit decizia pentru somaj, in care scrie \\"Avand in vedere restrangerea activitatii firmei. In baza art. 65 alin 1 din Codul Muncii; in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? finutza2012 finutza2012 Buna seara, Am lucrat in perioada septembrie 2009 pana pe 21 februarie 2011 cu carte de munca la un magazin de imbracaminte, am facut pauza pana pe 15 aprie ... (vezi toată discuția)