avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... As putea beneficia de somaj din nou?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

As putea beneficia de somaj din nou?

V-am mai scris acum multe luni de zile despre problema pe care o aveam atunci. Situatia mea a fost urmatoarea. Am lucrat din septembrie 2004 pana in august 2007 cand am nascut. In august 2009 m-am intors la munca insa mi s-a desfiintat postul. Astfel am ajuns in somaj. In aprilie 2010 m-am angajat. Acum daca as ramane din nou fara loc de munca as mai putea beneficia de somaj? Se mai ia in considerare perioada de dinainte de CIC sau ar trebui sa am minim 12 luni lucrate in ultimele 24? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:09, 27 Septembrie 2010
1. Puteti beneficia de somaj de fiecare data cand in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. daca in cele 24 de luni aveti si perioade in care CIM a fost suspendat, cum ar fi CCC, concediu de maternitate, se iau, pentru completarea celor 12 luni un numar de luni de dinainte de suspendarea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, dupa indemnizatie copil.... ContSters172518 ContSters172518 Cum obtin somajul,daca pe 23 august mi-a expirat concediul de 2 ani pt.cresterea de copil?Cat timp am la dispozitie?Parca trebuie sa ma angajeze cineva,si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si somaj Casssandra Casssandra M-am intors la lucru inainte de a se finaliza concediul de crestere a copilului.Din pacate la firma sint probleme si seful meu nu ma mai poate plati.Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Intrare in somaj vivian7 vivian7 buna ziua .am si eu o nelamurire daca se poate sa-mi raspundeti.am lucrat la o firma din 1997 pana pe 16 aprilie 2007 cand am nascut si am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)