avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj, dupa indemnizatie copil....
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj, dupa indemnizatie copil....

Cum obtin somajul,daca pe 23 august mi-a expirat concediul de 2 ani pt.cresterea de copil?Cat timp am la dispozitie?Parca trebuie sa ma angajeze cineva,si lucrand 20 zile cu preaviz,imi desface locul de munca?Exista asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:44, 14 Octombrie 2010
1. Cand ati intrat in CCC pana la 2 ani ati facut o cerere catre angajator sa va suspende CIM pentru a intra in CCC.
2. Dupa terminarea CCC trebuia sa faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 24 august.
3. Daca angajatorul nu mai avea nevoie de serviciile dvs. si va concedia prin desfiintarea postului si puteati beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Nu spuneti ce ati facut din august si pana acum. Daca nu ati procedat cum am zis mai sus nu ati facut bine.
5. Trebuie sa mergeti la fostul angajator sa va clarificati situatia. Dupa atata timp s-ar putea sa va concedieze disciplinar (absente nemotivate).
6. Va puteti angaja (cu CIM) si veti beneficia de indemnizatie de somaj daca va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs. (cum ar fi desfiintarea postului) si daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
7. Perioada cat ati fost in CCC pana la 2 ani nu este perioada de cotizare la somaj. Cele 12 luni necesare vor fi alcatuie din lunile lucrate dupa terminarea CCC si completate (pana la 12) de luni de dinainte de intrarea in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din concediu de cresterea copilului ursu georgeta ursu georgeta as dori sa stiu daca dupa terminarea concediului de cresterea copilului pot intra in somaj si in ce conditii (vezi toată discuția)
Persoana revenita din ccc poate fi concediata oricand? andronacheioana andronacheioana Buna ziua, As dori sa aflu care este perioada dupa care un angajator, poate dispune trimiterea in somaj, din momentul in care angajatul revine din concediu ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil razvi10 razvi10 Buna seara,pe 6 octombrie am iesit din concediu crestere copil 2 ani,acuma va intreb:mai pot depune dosar de somaj daca am terminat prenatalu de 1 luna si 2 ... (vezi toată discuția)