avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoana revenita din CCC poate fi concediata oricand?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoana revenita din CCC poate fi concediata oricand?

Buna ziua,
As dori sa aflu care este perioada dupa care un angajator, poate dispune trimiterea in somaj, din momentul in care angajatul revine din concediu intretinere copil. Multumesc!
P.S. Va rog, chiar am nevoie de un raspuns!!!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
andronacheioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 30 Martie 2011
1. Angajatorul nu poate dispune, cu de la sine putere, trimiterea in somaj indemnizat.
2. Salariatul concediat beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplineste conditiile legale:
- sa-i inceteze CIM din motive neimputabile lui;
- sa aiba un stagiu de cotizare la somaj de 12 luni in ultimele 24 de luni.
3. Persoana revenita din CCC poate fi concediata oricand (cu art.65 din Codul muncii = desfiintarea postului) si va beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Daca persoana a fost in CCC in baza OUG 148/2005 atunci cele 12 luni necesare sunt formate din lunile lucrate dupa terminarea CCCla care se adauga (pana la 12) lunile lucrate inainte de CCC.
5. Daca persoana a fost in CCC in baza OUG 111/2010 atunci, conform art.22, perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediul dematernitate iancu_costy iancu_costy BUNA SEARA, Va rog frumos sa ma ajutati. M-am intors din concediul de maternitate si angajatorul m-a angajat la un alt loc de munca, Pana am plecat in ... (vezi toată discuția)
Somajul dupa concediu crestere copil gya_b_81 gya_b_81 Buna ziua, as avea o nelamurire referitor la stabilirea dreptului de somaj, respectiv daca se ia in considerare concediul de maternitate si concediul ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului valeriuciolan valeriuciolan o prietena termina concediul pentru cresterea copilului si deja a aflat ca postul pe care lucra a fost desfiintat si va primi instiintare cu desfacerea ... (vezi toată discuția)