avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 15/2003

Buna ziua!
Am si eu o intrebare si sper sa ma poata ajuta cineva: Se poate instraina o locuinta construita pe un teren atribuit de consiliul local in baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala? Atribuirea terenului s-a facut in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala, dar daca se instraineaza constructia si noul proprietar nu mai indeplineste conditiile pe care le indeplinea persoana careia i s-a atribuit, se poate revoca hotararea de acordare?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:06, 15 Iunie 2010
Cred ca se poate instraina constructia, dar nu si terenul (inclusiv cel de sub casa), asa ca daca cumparatorului ii convine sa aiba casa pe numele lui si curtea pe numele vanzatorului...
Totusi, verificati hotararea consiliului local prin care s-au stabilit criteriile de acordare a acestor terenuri in folosinta...daca au stabilit ca si obligatie suplimentara interdictia de vanzare sub sanctiunea retragerii dreptului de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa construita pe teren dobindit prin legea 15/2003 radupaul radupaul Buna ziua am gasit o casa de vinzare, construita pe un teren dobindit prin legea 15/2003 Pot cumpara aceasta casa? care va fi statutul terenului dupa o ... (vezi toată discuția)
Loc de casa concesionat de primarii isac george isac george care este legea care permite acordarea de locuri de casa pentru tineri gratuit .(vreau sa vad care sunt conditiile.) (vezi toată discuția)
Lege privind terenuri atribuite gratuit care tineri in orase si sate BaleanuIsabela BaleanuIsabela As vrea sa stiu cat e de sigur acest lucru, si cat e de posibil sa se primeasca un teren pentru constructia unei case, de catre tinerii cu varsta cuprinsa ... (vezi toată discuția)