avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

in urma cu un an am fost accidentat in germania:(pe autostrada) de un microbuz inmatriculat tot in romania . in urma accidentului nu au rezultat victime iar masina si rulota mea au fost avariate total ..din constarile politiei germane reies urmatoarele:
1 microbuzul a lovit rulota si masina din spate din motive necunoscute
2 soferul microbuzului trebuie sa plateasca amenda de constatare (care in germania e platita de cel vinovat)
La cateva zile m am prezentat la asigurari (uniqa) mi au facut dosar ,pe care ulterior l au refuzat la plata pe motiv ca asiguratu lor considera concluziile politiei germane false si nu este de acord cu ele .acum intrebarea mea este urmatoarea .daca dau in judecata firma de asigurari in conditiile de mai sus cam care ar fi sansele de castig???#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:48, 16 Iunie 2010
ma gandesc ca totusi traim in romania ..si desi nevinovat .s ar putea sa pierd procesu si sa am paguba si mai mare decat e deja in prezent:)
Documentul incheiat de politie ramane valabil pana la o eventuala anulare in instanta de judecata, intr-un termen care este depasit de mult.Actionati in judecata pe vinovat si pe asigurator.Nu ezitati sa apelati la un sprijin profesionist, care sa va scuteasca de surprize neplacute.
multumesc pt raspunsul prompt.
Cu placere!
Nu uitati sa adunati/conservati documentele/probele detinute, care sa ateste cele relatate/intamplate.Este bine ca ajutorul calificat sa-l primiti inca din aceasta faza de verificare/evaluare probatoriu si sanse/strategii optime.Va urez succes:thumbup:
problema din punctu meu de vedere al unui roman ...e alta ..singur document ce il am .e procesu verbal ....care in afara de datele technice ale masinilor ,date ,si pagube...la concluzia accidentului ..scrie ceva de "genu auto A a lovit pe auto B din motive necunoscute ..."asta ma da inapoi de la a il da in judecata ..ca stiti cum e la noi la tribunal...

Alte discuții în legătură

Asigurarea nu plateste masterd1 masterd1 in 2008 am avut un accident de masina in germania .am fost lovit diin spate tot de un cetatean roman cu dauna totala asupra masini cat si a rulotei.in procesu ... (vezi toată discuția)
Refuz plata daune rca uniqa sergiucsi sergiucsi Bine v-am gasit! Am o problema cu firma de asigurari Uniqa si anume: in data de 5 iulie am fost implicat intr-un accident usor in Bucuresti, mai exact un ... (vezi toată discuția)
Refuză să plătească daunele mașinii pe care mi-a accidentat-o Dianamin Dianamin Bună ziua. Am o problema care ma frământă de un timp. Acum 3 săptămâni mi-a fost lovita mașina parcata, iar domnul în cauza a făcut scandal cu ... (vezi toată discuția)