in 2008 am avut un accident de masina in germania .am fost lovit diin spate tot de un cetatean roman cu dauna totala asupra masini cat si a rulotei.in procesu verbal intocmit de politia germana(care nu seamana deloc cu procesul verbal romanesc)scrie in felul urmator .in dimineata zilei x auto 1 a lovit din motive necunoscute pe auto 2.(auto 1 fiind auto celui care ma lovit)din cate am intels asa se noteaza la ei vinovatl cu 1 si nevinovatul cu 2.ajung in romania la societatea de asigura care imi deschide dosar de dauna si dupa 2 sapt imi trimite scrisoare ca nu ma despagubeste pe motiv ca asiguratu lor nu este acord cu procesu verbal.
acum in sept 2009 am deschis actiune la tribunal.
ce nelamuri am :
1 avocatul a deschis actiunea importiva societati de asigurare pe motiv ca la data produceri accidentului nu mai era nevoie de acordul vinovatului
2 cam care sunt sansele sa castig un asemenea porces ?nu de alta da ca sa stiu daca mai pierd in cont bani sau imi vad de treaba
3 nu cumva avocatul meu trebuia sa il cheme si pe cel vinovat in judecata
4 mentionez ca cel vinovat nu a contestat in nici un fel procesu verbal doar ca nu si a dat acordu ca soc de asig sa plateasca
Nici nu trebuia sa-si dea acordul. Asiguratorul vinovatului a tergiversat in mod intentionat dosarul ca sa va faca sa renuntati la despagubire. Sa inteleg ca aveti avocat angajat pt aceasta cauza si atunci cereti-i sa actioneze asupra asiguratorului pt ca nu-si indeplineste obligatiile fata de asiguratii sai si implicit nici fata de accidentatii pe care asiguratii sai ii pagubesc. Sigur ca aveti sanse de castig dar va trebui sa actionatimai repede pt ca termenul de prescriere al dosarelor pe RCA este de trei ani.
i am actionat deja suntem la al treilea termen .ei nu s au prezentat nici odata. si asta e lucru care ma da asa putin inapoi .avocatul meu a cerut penalizari de 0,1 pe zi iar ei singuru lucru care l au facut pana acum a fost sa depuna copii dupa cele 3 dosare de dauna ..1 masina 2 rulota 3 bunuri .si tot bat apa in piua in fata mea ca nu au acordul celui care ma lovit si ca el contesta porcesu verbal.dar pana azi din octombrie 2008 el nu a facut o .doar a scris acolo in foaia aceia care se completeaza la asigurari ca nu asa sa intamplat accidentu...
Accident
masterd1
in urma cu un an am fost accidentat in germania:(pe autostrada) de un microbuz inmatriculat tot in romania . in urma accidentului nu au rezultat victime iar ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto
nicolae gianni
Am o problema,am avut un accident de masina fara victime,politistul a intocmit un proces verbal si i a suspendat permisul de conducere celuilalt sofer, amenda ... (vezi toată discuția)