avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... asigurare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

asigurare auto

Am o problema,am avut un accident de masina fara victime,politistul a intocmit un proces verbal si i a suspendat permisul de conducere celuilalt sofer, amenda si puncte.Dansul a contestst procesul verbal in instanta si (bineinteles ca politia nu s a prezentat sa si sustina procesul verbal)a castigat anularea procesului verbal intocmit de politie,eu nu am putut sa ma apar in nici un fel nefacand parte din proces(procesul a fost intre politie si domnul respectiv.Dupa ce a obtinut anularea procesului a deschis alt proces pentru a si recupera daunele survenite in accident(amandoi ne am reparat masinile pe banii nostri, asigurarea pe care mi a dat o el nu a mai fost valabila pt ca s a deschis proces),Si acest proces i a fost tot lui favorabil.intrebarea mea este, daca imi cere daunele pt accident de ce nu plateste asiguratorul meu pt ca in momentul accidentului masina era asigurata(era cu numere de germania, cu asigurare de unde am cumparat o).ce spune legea si ce ma sfatuiti sa fac, daca se poate sa mi raspundeti cat mai repede cu atat mai bine, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicolae gianni , utilizator 20:18, 25 Februarie 2009
In urma procesului s-a anulat procesul verbal de contraventie in care se stipuleaza ca celalalt conducator auto a fost vinovat de producerea accidentului. Exista vreun inscris in care se specifica ca Dvs. sunteti vinovat de producerea accidentului. Daca da, contestati-l pe motiv ca nu ati avut posibilitatea de aparare. Daca nu, de ce sa platiti daune? Nu sunteti vinovat de producerea accidentului.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
In cazul in care veti fi considerat dvs. vinovat si cineva va trebui sa achite contravaloarea reparatiilor celuilalt vehicul, va trebui sa depuneti documentatia la Biroul Asiguratorilor de autovehicule, printr-un agent societate de asigurare care va reprezenta firma din Germania, dupa calcul si plata, existand posibilitatea de a se recupera banii platiti. Puteti obtine informatii suplimentare de pe site-ul htttp://www.baar.ro/en/en_index.htm.
Legea prevede faptul ca este obligatorie citarea celuilat conducator auto in plingerile impotriva proceselor verbale pentru contraventii , in masura in care s-au produs daune materiale.Si societatile de asigurari si a contravenientului precm si a dvs. trebuiau a fi citate. Din punct de vedere juridic hotararea prin care s-a anulat p.v. este lovita de nulitate .Daca nu s-a stabilit culpa dvs. facetiva aparari corespunzatoare in dosar.
Multumesc de mesajele primite in legatura cu problema mea,insa ce mai pot face concret, daca ma va scoate vinovat, ce contest, primul proces in care nu am putut participa?pt ca al doilea proces s a disputat pentru a i da sau nu banii pe reparatia masinii lui, daca va vi asa , ma interesa si procedura sau ce sa ii spun acelui judacator in privinta asigurarii mele, poate sau nu asiguratorul meu sa plateasca pagubele(el nu a fost citat)?in ce baza si lege daca puteti sa ma ajutati, va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire accident Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O ruda de-a mea a avut un accident de circulatie (cu alta masina) in urma caruia si-a avariat ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat - anulare proces verbal de contraventie costi_sos costi_sos In urma cu un an am avut un accident din cauza altui conducator auto, acesta neacordand prioritate, iar Politia mi-a dat dreptate mie. Prin urmare, mi-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am avut anul trecut un accident rutier fara victime, ... wDanny wDanny Buna ziua! Am avut anul trecut un accident rutier fara victime, vinovatul avand asigurare la Euroins. Vinovatul a facut contestatie impotriva procesului ... (vezi toată discuția)