avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire accident

Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O ruda de-a mea a avut un accident de circulatie (cu alta masina) in urma caruia si-a avariat destul de serios masina. Politia i-a intocmit p.v. de contraventie pt. neacordare de prioritate, amenda si permis suspendat. El insa considera ca e culpa comuna, fapt pt. care o sa facem plangere impotriva p.v., prin care o sa cerem anularea acestuia, scutirea de amenda si anularea masurii suspendarii permisului. Pana aici toate bune, dar acuma vine marea problema pt. noi: In cazul in care instant o sa-i dea castig de cauza, cum va putea prietenul meu sa-si repare masina pe banii (asigurarea) celuilalt, ? Ar trebui oare ca tot acuma sa cerem instantei sa constate ca e culpa comuna si sa oblige asiguratorul masinii celuilalt cond. auto sa suporte cheltuielile reparatiei rudei mele?, care ar fi procedura ? Cel mai mult ne-ar interesa sa facem acuma la inceput cererea de chemare in judecata asa cum trebuie, adica sa cerem tot ce trebuie, ca dupa aceea e mai greu de schimbat.
Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 22:46, 14 Decembrie 2018
Plangerea contraventionala o faceti impotriva politiei. Solicitati introducerea in cauza a celuilalt conducator auto in calitate de intervenient. Solicitati anularea procesului verbal de contraventie si a sanctiunilor primite (amenda, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule etc.) In cazul in care, in urma probelor administrate, se constata ca nu sunteti vinovat de producerea accidentului, iar procesul verbal de contraventie anulat solicitati intocmirea de catre politie a unui nou proces verbal de contraventie si aplicarea sanctiunilor celuilalt conducator auto. In acest mod aveti documentul de baza pentru deschiderea dosarului de dauna la societatea de asigurari la care are asigurare RCA celalalt conducator auto. In acest fel va recuperati dauna in totalitate si nu jumatate cum se procedeaza in cazul culpei comune
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc mult dl. ing. Ioan Ciobanu, apreciez mult dv sfatul dv., toate cele bune va doresc si sarbatori fericite :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto nicolae gianni nicolae gianni Am o problema,am avut un accident de masina fara victime,politistul a intocmit un proces verbal si i a suspendat permisul de conducere celuilalt sofer, amenda ... (vezi toată discuția)
Accident usor drum privat dan_pal dan_pal Buna ziua Am o intrebare legata de un accident facut pe un drum privat. Am iesit din parcare si din cauza unei masini parcate aveam vizibilitate redusa, asa ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională: se poate cere instanței să constate că a fost culpă comună într-un accident de circulație? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Un prieten vrea sa faca plangere impotriva unui p.v. de contraventie (accident de circulatie, ... (vezi toată discuția)