avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am avut anul trecut un accident rutier fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am avut anul trecut un accident rutier fara victime, ...

Buna ziua! Am avut anul trecut un accident rutier fara victime, vinovatul avand asigurare la Euroins.
Vinovatul a facut contestatie impotriva procesului verbal de contraventie, in timpul acesta dosarul meu de dauna a fost achitat de catre Euroins (acum aproximativ un an).
Cauza privind procesul verbal a fost amanata, urmatoarea data fiind in septembrie anul acesta.
Intrebarea este, în cazul în care vinovatul are castig de cauza, ce se intampla cu suma de bani pe care am incasat-o de la Euroins avand in vedere faptul ca a fost declarat falimentul?
Cel mai recent răspuns: wDanny , utilizator 20:07, 12 Iunie 2023
ati facut amiabila sau asigurarea a platit pe baza PV al Politiei? contraventia e una, vinovatia pentru producerea unor pagube, altceva. daca instanta va decide ca vina producerii accidentului e a dvs., "vinovatul" se va indrepta impotriva dvs ca sa-l despagubiti pentru repararea masinii lui (nu are altceva ce sa pretinda).
Euroins se va indrepta (sau creditorii) impotriva dvs. pentru recuperarea contravalorii reparatiei. probabil ca va dura vreo 5 ani.

adriandimitriu a scris:

ati facut amiabila sau asigurarea a platit pe baza PV al Politiei? contraventia e una, vinovatia pentru producerea unor pagube, altceva. daca instanta va decide ca vina producerii accidentului e a dvs., "vinovatul" se va indrepta impotriva dvs ca sa-l despagubiti pentru repararea masinii lui (nu are altceva ce sa pretinda).
Euroins se va indrepta (sau creditorii) impotriva dvs. pentru recuperarea contravalorii reparatiei. probabil ca va dura vreo 5 ani.

Asigurarea a platit in baza pv de la Politie.
In prima faza instanta a decis anularea procesului verbal nespecificand vina unui conducător auto, iar I.P.J.-ul a facut apel asupra deciziei.
daca " vinovatul" castiga e ca mai sus. Contrar, nu se intampla nimic
Mulțumesc

adriandimitriu a scris:

daca " vinovatul" castiga e ca mai sus. Contrar, nu se intampla nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea procesului verbal(asigurarea imi cere daunele) alina201 alina201 Buna ziua... va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva informatii... Am avut un accident neimplicand victime....Baiatul respectiv cu care m-am lovit nu acordase ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco fara proces verbal? ildyqo ildyqo în 27 mai am fost implicata într-un accident în care deși nu am avut nici o vina, am fost declarata vinovata pe niște motive stupide. când mi-a ... (vezi toată discuția)
Urgentarea procedurii de stabilire a daunelor unui autotorurism snowden snowden Acum 2 saptamani am fost victima unui accident rutier din care a rezultat mai mult de 38 de parti avariate (inclusiv airbag-uri) ceea ce ar putea insemna dauna ... (vezi toată discuția)