avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire CASCO fara proces verbal?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire CASCO fara proces verbal?

în 27 mai am fost implicata într-un accident în care deși nu am avut nici o vina, am fost declarata vinovata pe niște motive stupide. când mi-a pus polițistul procesul verbal în fata pentru a fii semnata, eu am încercat sa-l citesc. vroiam sa știu ce semnez, la ce ma obliga semnătura, etc (dacă conține și recunoașterea vinovăției?????). el a spus ca nu vreau sa-l semnez și mi l-a smuls din fata și i-a dat unui 'martor' sa semneze, spunând ca o sa-l trimită prin posta. Mie mi-a dat 'autorizația de reparație'. Am reparat mașina deoarece în câteva zile nu mai puteam circula cu aceea autorizație dar la CASCO nu vrea sa mi-l plătească deoarece nu am procesul verbal.

1:ași vrea sa știu ce pot sa fac pentru a primi acest proces verbal dacă nu vine prin posta. am înțeles ca ar trebui sa vina în maxim 1 luna dar a trecut aproape luna și nimic?

2:dacă am 'autorizația de reparație' de ce îmi cere la CASCO și procesul verbal. e CASCO-ul meu, plătit ca sa ma despăgubească în caz de accident, indiferenta de a cui e vina.

3: dacă vine procesul verbal, pot sa-l contest în instanta. dar pana atunci mașinile implicate sunt reparate, cum demonstrez ca nu era vina mea? trebuia sa fac o expertiza înainte de repararea mașinii? nu am nici poze cu mașinile avariate, doar ce s-a făcut la CASCO la deschiderea dosarului.

4: atitudinea neadecvata a organului de politie, pe unde pot 'reclama'? vinovăție stabilita pe motive de genul :"am mai văzut femeie la volan", sau ' în caz de accident intre o mașina mica și un tir, este întotdeauna din vina șoferului din mașina mica' sau faptul ca nu m-a lăsat sa citesc ceea ce a scris în procesul verbal, inclusiv la observațiile la care am eu dreptul . acestea nu le pot 'demonstra' în instanta deoarece singurul meu martor ar fii celalalt conducător auto care nu cred ca ar fii de partea mea. pur și simplu, dacă el nu a recunoscut vinovăția (deși nici nu a negat -o - doar a dat o declarație ambigue) în fata politiei, nu o sa facă nici la tribuna. polițistul l-a 'scos', nu o sa depună mărturie împotriva lui.

cred ca ma lupt cu morile de vânt dar mie îmi trebuie mașina și dacă eram vinovata, aveam procesul verbal, aveam mașina reparata și plătita de CASCO.

Cel mai recent răspuns: diandrei , utilizator 12:42, 20 Noiembrie 2013
1. insistati la Politie, solicitand in scris o copie a Procesului verbal.
2. societatea de asigurare doreste sa recupereze despagubirea sau o parte din ea de la cealalta parte sau asiguratorul ei daca rezulta vinovatie, despagubindu-va in prealabil pe Dvs.
3. daca din Procesul verbal rezulta vinovatia Dvs. va sfatuiesc sa va angajati un avocat si sa incepeti un duel juridic.
4. doar daca rezulta vinovatia Dvs. din actul Politiei, merita sa folositi avocatul pentru o initiativa de contencios administrativ.

succes!
1. procesul verbal trebuie prezentat in original. Din el rezulta numele vinovatului si polita lui RCA.
2. va puteti repera masina in baza dovezii, achitati reparatia si apoi recuperati suma de la asigurator. Daca doriti sa achite societatea de asigurari, trebuie sa prezentati p-v.
3. Puteti contesta p-v in 15 zile de la comunicare.
4. E greu de crezut ca v-a gasit vinovata pt ca sunteti femeie. Iar, daca nici nu ati citit cele consemnate, e prematur sa apreciati.
1.La solicitarea scrisa a dv. sau a asiguratorului,Politia trebuie sa comunice date despre accidentul...din data...implicat auto nr.'''... etc.P.v. trebuie primit in termen de 30 zile de la intocmire, cu confirmare de primire, altfel este anulabil in instanta.
2.P.V. este unul din documentele care conditioneaza finalizarea unui dosar de daune pentru a confirma toate detaliile/participantii/cauzele accidentului, pe baza carora se stabilesc vinovatiile si raspunderile materiale.
3.Asiguratorul poate despagubi si reparatiile deja efectuate de asigurat(pe baza de deviz) daca se poate constata ca au fost urmare avariilor produse in accident.(are deja constatarea,fotografii mai are nevoie si de p.v. in care se descrie accidentul).In privinta p.v., daca depaseste 30 zile prin plangerea contraventionala il anulati, daca nu,(vine in ziua 25 si dv. nu erati plecata pt. 1 sapt. in concediu) prin plangere, pe baza de probe(aici e aici!) solicitati absolvirea de vinovatie.
4.Aici ma opresc.Era necesar sa fi avut o camera de filmat, o ceata de martori, etc.
Incadrarea corecta a faptei de catre politist rezulta din procesul verbal de contraventie. In acesta trebuie sa scrie ceva de tipul: Autoturismul nr.............. circula pe str. .......................... si la intersectia cu str. ........................ nu a acordat prioritate autoturismului nr. ............... care circula pe str. ...................................
Printr-o constatare la fata locului se poate constata corecta (sau nu) incadrare a faptei de catre politist.
Numai bine va doresc
In cat timp trebuie sa emita politia rutiera PV-ul?
Am fost implicat intr-un fel de "accident". Sar peste detalii. (am postat un mesaj separat acum 2 zile)

La politie am ajuns doar eu. Celalalt nu a venit.

Eu nu pot repara masina pana nu am PV si politia nu emite PV ca nu a venit ala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca vinovat viocez viocez In urma cu o luna un microbuz al firmei al carei administartor sunt a fost implicata intr-un accident in care cele 2 parti nu s-au inteles si in aceste ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, daune, expertiza tehnica alina75 alina75 buna ziua! Vă rog mult daca ma puteţi ajuta. Sotul meu a fost implicat într-un accident fără victime. Doamna avea STOP, zice că s-a asigurat,dar a ... (vezi toată discuția)
Inscenare accident. cealalta parte nu s-a prezentat la politie diandrei diandrei Buna seara, Ma aflu in situatia urmatoare: mergeam pe o strada cu sens unic, pustie, in spatele unei dube. Liber si in fata ei si in spatele meu. Duba ... (vezi toată discuția)