avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inscenare accident. Cealalta parte nu s-a prezentat la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inscenare accident. Cealalta parte nu s-a prezentat la politie

Buna seara,

Ma aflu in situatia urmatoare: mergeam pe o strada cu sens unic, pustie, in spatele unei dube. Liber si in fata ei si in spatele meu.
Duba franeaza brusc. Franez si eu. Vad ca i se aprind luminile de "marcharriere", bag si eu si incerc sa ma feresc. Doar ca nu am accelerat suficient de mult si m-a ajuns si m-a "pocnit". Cu alte cuvinte pe sens unic, noi mergeam cu spatele, iar ala din fata (in sensul de mers) m-a ajuns si m-a lovit. Adica spatele dubei a lovit partea din fata a masinii mele.

In duba erau 2 tigani probabil pusi pe "afaceri".
I-am anuntat din prima ca merg la politie si daca vor sa vina. Au zis ca vin mai tarziu... (asta a fost ieri).

Capota indoita (putin, pana in incuietoare - inca functioneaza), bara - sparta (ambele grile), proiector - spart, farul - rupta o clema.

La duba lor nu prea era nimic de lovit... ca aveau doar o bara de fier!... pregatiti.

I-am luat nr de la masina si nr soferului ca vroia sa-mi vopseasca bara. Capota a zis ca era indoita dinainte?!?!?!?

Am primit urmatoarele oferte:
1. la fata locului sa nu mergem la politie ca are unchiul lui atelier. - NOT!
2. la telefon, politia vorbind cu ala de pe numarul meu, ca nu era el. - Serios?
3. la telefon, eu de la politie, dupa nr 2 de mai sus, ca imi da 200-300 lei, dar oricum capota era indoita dinainte. Hai serios? - NOT!
4. si cea mai tare: telefon inchis de la ora 19 (de ieri, 17 noiembrie).

La politie am dat declaratia si am primit autorizatie de reparatie in baza careia am deschis azi dosar de casco, dar aia au mentionat ca lipseste Procesul Verbal (nuy s-a emis ca abia azi la pranz s-au facut 24 ore. Dupa Casco m-am dus la service. Aia nu au facut comanda de piese (logic) ca nu au acordul asigurarii.
La politie cand m-am dus mi-au zis ca ala n-a venit si pana nu vine n-au cum sa emita PV.

Eu ce fac in cazul asta? Masina lor nu are RCA valabil pe CEDAM. Casco nu imi plateste, service-ul nu imi repara, ala nu e de gasit. :|

Nu e vreun termen legal in care politia tre' sa emita PV?... Doar au constatat contraventia (declaratia mea + pozele facute de ei la masina).

Sper ca n-am omis nimic... daca lipseste ceva revin cu detalii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: diandrei , utilizator 09:31, 3 Decembrie 2013
Atata timp cat aveti casco o puteti repara pe casco, fara sa mai asteptati sa vina ala cu rca-ul (care probabil ca nu exista).
Alta solutie este sa apelati aici: [ link extern ] .
Din pacate nu e asa simplu. De aceea am scris aici.

Referitor la CASCO: nu pot sa repar pt ca unul din actele necesare este PROCESUL VERBAL de la politie. NU il am pt ca nu au gasit a doua parte. Deci dosarul casco e blocat.

Referitor la FPVS: nu ma incadrez in conditiile lor de eligibilitate pt ca masina ESTE asigurata CASCO. Vedeti formularul de cerere si site-ul respectiv.


Deci... politia in cat timp tre sa emita PV (daca e oblicata cumva) de la constatatarea contraventiei?
sau
In cat timp tre sa-l gaseasca pe ala?...
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
diandrei, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Rog ACT + ARTICOL.

Am gasit referinte de prin 2009 pt cazuri similare. Politia si asiguratorul aveau cazuri similare.

Azi am fost pe la sectie (rutiera). Nu s-a prezentat ala si nu imi pot da PV pana nu vine ala (am cerut iar pt ca imi trebuie la asigurare). Au zis sa revin vinerea viitoare...
Depune o cerere/plangere la seful politiei ierarhic superioare celei la care ai fost de exemplu daca ai fost la rutiera municipiului sau orasului, sa te duci la seful rutierei de la judeteana (ar fi bine sa te poti duce in audienta, direct cu hartia la el ) - sa explici situatia si faptul ca desi ai dat toate detaliile ce pot duce la identificarea celuilalt - politistul care ti-a primit sesizarea accidentului tergiverseaza solutionarea cererii !

Alte discuții în legătură

Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)