avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intervenient fortat - anulare proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intervenient fortat - anulare proces verbal de contraventie

In urma cu un an am avut un accident din cauza altui conducator auto, acesta neacordand prioritate, iar Politia mi-a dat dreptate mie. Prin urmare, mi-am reparat masina pe asigurarea lui RCA. Acest conducator a intentat proces brigazii rutiere, eu fiind citat ca intervenient fortat si nu m-am prezentat nici eu nici cei de la brigata de politie. El a putut sa declare dupa bunul plac cum a fost situatia, aducand si martori care sa ii sustina afirmatiile. Hotararea instantei a fost de anulare a procesului verbal de contraventie.
Intrebarea este: eu ca urmare a acestei hotarari voi fi sanctionat in vreun fel? Firma de asigurare a lui ma va da in judecata pentru repararea daunelor din moment ce instanta a hotarat in favoarea lui? Dreptul de recurs are termen de 15 zile.
Va rog sa ma informati cum ar trebui sa procedez. Va multumes.
Cel mai recent răspuns: costi_sos , utilizator 22:38, 26 Iunie 2010
Puteti formula recurs impotriva hotararii. Insa daca se va mentine aceiasi solutie si in faza de recurs asigurarea va putea solicita despagubiri de la d-stra iar celalat conducator auto va putea solicita ca asiguratorul d-stra sa ii plateasca despagubiri ce reprezinta valoarea reparatiilor masinii lui.
Cum procedez pentru formularea recursului? Avocat trebui sa imi iau eu sau cum se procedeaza? Unde ma adresez prima data? Va multumesc!
La momentul accidentului aveati casco sau numai rca?
Eu aveam RCA. Masina mi-am facut-o pe RCA-ul lui, iar el si-a facut-o pe CASCO. In hotararea instantei scrie decat ca se anuleaza procesul verbal de contraventie, de mine nu scrie nimic, cum ca as fi eu vinovat sau ceva asemanator. Ce am de facut eu in situatia aceasta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat Bawer Bawer Buna ziua Am primit o citatie prin care sunt chemat intr-un proces la Bucuresti in calitate de intervenient fortat. Acum 2 ani am fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)