avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic dizolvare

Buna seara. Asociatul unic al unui s.r.l. vrea sa faca cerere de dizolvare. as dori sa stiu exact ce trebuie sa contina hotararea asociatului unic si ce acte trebuie sa insoteasca aceasta hotarare in prima etapa, cea a dizolvarii. Mai este necesar bilantul de lichidare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 22:38, 15 Iunie 2010
Hotărârea va conţine: antetul firmei, nr. şi data, semnăturile persoanelor abilitate; de asemenea, în preambul se va preciza îndeplinirea condiţiilor de validitate a hotărârii, conform dispoziţiilor legale sau statutare.

In prima etapa aveti nevoie de:
1. Cerere de înregistrare (original);
2. Decizia asociatului unic de efectuare concomitentă a dizolvării şi lichidării societăţii , după plata creditorilor,
3. Dacă este cazul:
- avizele prealabile prevăzute de legile speciale (original);
- împuternicire specială sau avocaţială pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original).
4. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
- taxa judiciară de timbru, în original;
- timbre judiciare;
- taxa de registru;
- tariful de publicare în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a

Bilantul de lichidare (situaţia financiară de lichidare) este necesar si va fi certificat de către persoanele autorizate, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare societate comerciala cu raspundere limitata geobarus geobarus Sunt asociat unic al unei societati comercuale cu raspundere limitata, obiectul de activitate fiind in domeniul comertului. Datorita crizei economice ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl Alexxa23 Alexxa23 Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt etapele inchiderii unui SRL. Angajatii(6 la numar) vor fi mutati pe alta firma, dar nu stiu nici aici procedurile. Ce ... (vezi toată discuția)