avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... garda de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

garda de mediu

la rabla am dorit sa duc 2 masini si sa cumpar una noua pe firma si m-am lovit de garda de mediu.fac import de decoratiuni interioare si jucarii.din 2002 pana azi am stiut ca trebuie si am si platit noxele masinilor care erau in firma DAR NU AM STIUT CA TREBUI SA RECICLEZ AMBALAJUL ACESTORA PRIN CONTRACT. finalul este ca am de platit 11.443 lei noi mai precis 114 milioane ca sa obtin de la stat 2 vauchere la rabla .AM INTELES CA PANA IN 2007 UNA DIN CELE 2 (NOXELE SAU AMBALAJELE)SAU ABROGAT DAR NU STIU SIGUR.pute-ti sa ma lamuriti sau unde ma trimiteti pt un proces.cu respect multam mult cristian.tel 0767377767.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:56, 16 Iunie 2010
reglementarea era ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 196 din 22 decembrie 2005 privind Fondul pentru mediu
care a avut urmatorul text :
CAPITOLUL III: Veniturile Fondului pentru mediu
Art. 9
(1)Veniturile Fondului pentru mediu se constituie din:
b)taxele pentru emisiile de poluanţi în atmosferă, încasate de la operatori economici, în cuantumul prevăzut în anexa nr. 1;
la data aparitiei .

Apoi, la 11.11.2007 prin legea de aprobare , articolul a fost modificat astfel :
b)taxele pentru emisiile de poluanţi în atmosferă, datorate de operatorii economici deţinători de surse staţionare a căror utilizare afectează factorii de mediu, în cuantumul prevăzut în anexa nr. 1;

Deci , incepand cu ianuarie 2008 nu se mai datoreaza taxa de mediu pentru noxe emise de surse mobile .

Si cand v-au spus cat aveti de plata ? Cand ati cerut certificatul de atestare privind obligatiile de plata la fondul de mediu ?
Sub ce forma au comunicat sumele datorate ?

Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de mediu cimpazu cimpazu buna seara, va rog mult spuneti-mi si mie cine are obligatia depunerii declaratiei de mediu. multumesc (vezi toată discuția)
Declaratii afm miauca miauca Imi spuneti daca toate firmele au obligatia depunerii declaratiilor la AFM , chiar completate cu 0, indiferent de domeniul de activitate? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu pentru deseuri din ambalaje loremaria loremaria Suntem o firma care comercializam materiale de constructii si am vrut sa stim daca trebuie sa platim o taxa de mediu pentru deseurile din ambalaje sau putem sa ... (vezi toată discuția)