avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pretentii despagubire accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pretentii despagubire accident

Sotul meu a avut un accident de masina fara victime sau ingrijiri medicale. Masina pagubitului s-a distrus complet iar suma oferita de RCA nu-l multumeste. Ne pretinde suma de 2200 Euro mentionand faptul ca trebuie sa-si acopere ratele la leasing pentru ultimul an de plata avand asigurare casco. Daca nu ii platim suma ne ameninta ca ne da in judecata.
Dvs alegeti daca ai platiti suma sau asteptati sa va
dea in judecata, iar instanta sa stabileasca in urma unei
expertize auto valaorea reala a pabubei.
sa va dea in judecata
Marimea despagubirilor in materie de RCA, este reglementata de normele CSA si legea asigurarilor.In niciun caz nu este la dispozitia/pretentia solicitantului pagubit.
In cazul autovehiculelor in leasing, despagubirea dauna totala,se plateste societatii de leasing(proprietarul) si nu utilizatorului.Avand asigurare RCA, sunteti protejat de asiguratorul dvs.,care va prelua/plati daunele fixate de instanta.
Nu platiti nimic si lasati-l sa va dea in judecata. Firma de leasing si-a primit banii de la asiguratorul dv si nu trebuie sa pretinda nimic de la utilizatorul masinii lor, pe care a avariat-o sotul dv. Pt asta exista asigurarea RCA , CA SA VA PROTEJEZE FINANCIAR IN ASTFEL DE CAZURI.
E bine sa contactati direct un avocat si sa ii dati nr. de telefon al acestuia, cond. auto furios, care, prin santaj, doreste sa obtina suma mari de bani, fara a avea nici o legatura cu prejudiciul suferit.
Sfatul meu e sa nu ii dati nimic si in instanta sa va angajati un avocat care sa cunoasca atat domeniul asigurarilor cat si cel al leasingului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Cum se poate solutiona un caz de daune rca si de ce acte este nevoie. laszlo82 laszlo82 Buna seara. De curand masin lui frate meu a suferit un acident rutier soferul find tata iar cel vinovat o persoan din PH dupa incident a venit Politia si a ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)