Buna seara. Sunt cadru didactic suplinitor iar in 2007 , 31 august mi-a incetat contractul cu scoala.In 17 septembrie am nascut, iar din 30 oct directia muncii si protectiei sociale mi-a aprobat indemnizatia de crestere a copilului . Problema este ca dupa 2 ani m-am intors la munca dar la alta scoala . Eu stiam ca , concediul matern este vechime in munca, dar nici una din scoli nu vor sa-mi opereze in cartea de munca .Am fost la ITM si nici ei nu pot sa opereze in cartea de munca. Deci totusi cine trece vechimea in munca pe perioada celor 2 ani?
ITM-ul nu are nicio legatura cu inscrierea in carnetele de munca pentru institutiile publice ... angajatorul dvs este cel care trebuie sa va inscrie in carnetul de munca ..
De fapt, trebuie sa se inscrie doua decizii : prima de suspendare in baza art.51 lit.a C.mun. si cea de-a doua de incetare a suspendarii si reluarea activitatii.
Prima decizie se trece de catre scoala unde erati angajata inainte de intrarea in CIC.
Cea de-a doua se va inscrie de scoala unde v-ati reluat activitatea.
Adresati-va Inspectoratului Scolar Judetean sau Ministerului Educatiei - Directia de Control si Juridic.
Potrivit art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005, perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.