avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea din concediul matern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea din concediul matern

Buna seara. Sunt cadru didactic suplinitor iar in 2007 , 31 august mi-a incetat contractul cu scoala.In 17 septembrie am nascut, iar din 30 oct directia muncii si protectiei sociale mi-a aprobat indemnizatia de crestere a copilului . Problema este ca dupa 2 ani m-am intors la munca dar la alta scoala . Eu stiam ca , concediul matern este vechime in munca, dar nici una din scoli nu vor sa-mi opereze in cartea de munca .Am fost la ITM si nici ei nu pot sa opereze in cartea de munca. Deci totusi cine trece vechimea in munca pe perioada celor 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:53, 16 Iunie 2010
ITM-ul nu are nicio legatura cu inscrierea in carnetele de munca pentru institutiile publice ... angajatorul dvs este cel care trebuie sa va inscrie in carnetul de munca ..

De fapt, trebuie sa se inscrie doua decizii : prima de suspendare in baza art.51 lit.a C.mun. si cea de-a doua de incetare a suspendarii si reluarea activitatii.
Prima decizie se trece de catre scoala unde erati angajata inainte de intrarea in CIC.
Cea de-a doua se va inscrie de scoala unde v-ati reluat activitatea.

Adresati-va Inspectoratului Scolar Judetean sau Ministerului Educatiei - Directia de Control si Juridic.

Potrivit art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005, perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
in cartea de munca este obligatorie inscrierea deciziei, ca ati fost in cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil narcy21 narcy21 pe 19 mai 2010 am terminat concediul crestere copil si nu imi este acceptat dosarul de somaj deoarece nu este operat in cartea de munca de la 31 aug 2008, in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ioana30 ioana30 buna ziua. am si eu o nedumerire... am lucrat in invatamant ca suplinitoare calificata pana in urma cu un an, cand am ramas in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Perioda concediu medical- suspendare care se inscrie in cm? In ce situatie, concediul medical - perioada de suspendare a CIM- se inscrie in Carnetul de munca? Multumesc! (vezi toată discuția)