avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Sotul meu in varsta de 41 ani a decedat acum 3 saptamani. Are 2 copii cu mine,unul din casatoria anterioara si parintii in viata.
1. Cum se impart bunurile si banii?Ce procent iau parintii lui?(aici nu mi se pare normal!!!!)
2.Daca in timpul cat el traia am depus in banca bani stransi de noi(2000 euro) intr-un cont al meu,pot veni parintii lui sa ceara acesti bani?
3.Succesiunea poate fi deschisa si cu o copie dupa certificatul de deces?
4.Pot astepta,mai bine,sa fac succesiunea dupa ce nu mai sunt parintii lui?(in conditiile in care atunci se plateste un impozit de 1%. Ma gandesc ca e mai convenabil sa dau statului decat sa ia ei.Mentionez ca e vorba de o suma de 120.000 euro)
Multumesc!
1. Parintii nu iau nimic, dat fiind faptul ca exista descendenti. Dumneavoastra primiti un sfert, iar copiii 3/4 (cate 1/4 fiecare).
2. Daca se dovedeste ca sunt bani adunati in timpul casatoriei, 1/2 din e revin la masa mostenirii.
3. Se poate, urmand ca pe parcursul procedurii posesorul originalului sa il prezinte.
cum sa fie mai convenabil sa ia statul decat sa ia doi amarati batrani carora le-a murit fiul. cam dupa fapte-ganduri , cam la fel de "multumitor" va fi si rezultatul partajului.
in cazul dvs o sa trebuiasca sa-l faceti prin instanta ca aveti contributie comuna, iar la partea dvs de contributie nu e normal sa fie introdusa la partaj. in fine sunt anumite aspecte. si parca era o vorba, ca nu este bine sa asteptati sa moara cineva, nu e frumos, nu e crestineste si Dzeu cam vede tot...
De ce insistati atat cu parintii?
Cumva bunurile sunt ale lor, sau ceva de genul acesta?

Pt ca ei nu vin la succesiune.
Sa va fie rusine doamna daca preferati sa ia statul decat doi batrani care tocmai si'au pierdut fiul.Avand in vedere ca mai exista un copil din casatoria anterioara nu veti putea lua mai mult de 1/4 sau mai mult decat copilul care a mostenit cel mai putin.
Pai sa va zic: sotul meu a murit in italia,am 2 copii mici,un bebe de 7 luni si un baiat de 2 ani,nu am casa,stau in casa socrilor,care l-au fraierit pe sotul meu cu vorbe sa le mai cumpere niste proprietati si actele le-au facut tot pe numele lor.
Eu nu spun ca Dumnezeu nu vede tot,din contra: 2 batrani fara niciun alt copil care nu intreaba de nepotii lor,au 3 case si ii intereseaza doar banii in conditiile in care m-au lasat sa-mi inmormantez singura sotul in Italia,amenintandu-ma ca-mi iau copiii si ma dau afara din casa.... Eu am intrebat scurt si la obiect,si credeti-ma,ca niste oameni care spun:"Daca vrei utilitati in casa nostra scoate banu',daca nu,pleaca!" dupa parerea mea,sunt niste oameni pe care-i intereseaza mai mult bunurile materiale.Altfel ar fi intrebat de copiii fiului lor. Nu judec pe nimeni!
Iar banii aia de care ziceam sunt doar pe hartii...

Alte discuții în legătură

Mostenirea cui ramane? maryuta maryuta Buna ziua parintii sotului meu sunt batrani dar nu au facut nici un act de mostenire nimanui avand 8 copiii socrul e foarte bolnav si nu mai are multe sanse ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotiei ContSters116875 ContSters116875 In cazul in care intr-o familie sotul decedeaza, ce cota parte dintr-o casa ii revine sotiei si cat celor doi copii (minori sau majori) ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cui ii revine casa ? nichelina nichelina as vrea sa ma ajutati !! Sunt Alina si am un prieten de mult timp care e crescut de bunici de mic copil. Bunica a decedat, iar casa era a ei. scrie bine pe ... (vezi toată discuția)