Buna ziua parintii sotului meu sunt batrani dar nu au facut nici un act de mostenire nimanui avand 8 copiii socrul e foarte bolnav si nu mai are multe sanse de revenire mostenirea adica casa si pamantul ii raman sotie sau se imparte si copiilor? ea spune ca tot ce are ii ramane ei.multumesc.
In primul rand socrul dvs nu putea sa faca decat testament, alt act de mostenire nu putea sa faca. Mostenirea se imparte intre sotul supravietuitor si copii. Sotul va lua 1/4 din mostenire si copii impreuna 3/4. Adica 3/32 fiecare copil si 8/32 sotul supravietuitor. Mostenirea defunctului, patrimoniul lui este cimpus din bunuri proprii, care apartineau doar defunctului si cota parte de1/2 din bunurile comune achizitionate in timpul casatoriei.
Pactul asupra unei mosteniri nedeschise este interzis! Nu pot renunta la ceva ce nu au ! Ati vorbit de socrul dvs acum este vorba desprte o batran...Poate ne lamuriti pana la urma... In principiu se poate face un act de vanzare cumparare sau un contract de intretinere, insa acestea pot fi atacate de ceilalalti succesibili.
Dupa moartea socrului, va puteti intelege ca fratii sotului si soacra sa renunte la mostenire si astfel partea socrului va fi mostenita de sotul dvs ( va fi bunul lui propriu )si apoi sa incheiati cu soacra un contract de intretinere sau unul de vanzare pt partea dansii ( partea asta va fi bun comun cu sotul)
Daca dupa decesul socrului toti mostenitorii vor accepta mostenirea si apoi ii veti despagubi pt cota lor, totul va fi comun cu sotul
poate ar fi bine sa mergeti la un avocat, va poate sfatui corect daca ii ziceti ce si cum vreti fiecare
Succesiune
copil
Buna ziua. Socrul meu a decedat în 10.12.2018. Soacra mea a decedat în 2007. Între timp S-a căsătorit de 7 ani, din 2011. El avea o casa moștenită de la ... (vezi toată discuția)