avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Socrul meu a decedat în 10.12.2018. Soacra mea a decedat în 2007. Între timp S-a căsătorit de 7 ani, din 2011. El avea o casa moștenită de la părinții lui printr-un act de vanzare cumpărare in care era trecut doar el din 1999 si o masina din 2013. Socrul meu are 2 copii. As dori sa stiu cat ii revine soției si cat celor 2 copii. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
copil, utilizator
Cel mai recent răspuns: copil , utilizator 07:40, 24 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista moștenire prin vânzare cumpărare.
Imobilul este cumparat si atat.
Prin urmare este bun comun, dobândit în timpul căsătoriei, indiferent ca numai unul dintre soti a semnat actul.
In prima faza, ar trebui dezbătută succesiunea după soacra dvs (jumătatea ei din imobil).
Socrul va avea 1/4 (adică 1/8, la care se adaugă jumătatea lui, rezultând in total 5/8).
Copiii vor avea 3/4 (adică 3/8).

Ulterior cota de 5/8 a socrului se împarte între soția supraviețuitoare (1/4), adică 5/32 si copii (3/4, adică 15/32).

Deci soția socrului are 5/32 din imobil și 5/8 din masina.
Iar copiii au 27/32 din imobil și 3/8 din masina.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea cui ramane? maryuta maryuta Buna ziua parintii sotului meu sunt batrani dar nu au facut nici un act de mostenire nimanui avand 8 copiii socrul e foarte bolnav si nu mai are multe sanse ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire-vanzare casa bunici rev3enge rev3enge Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari privind vanzarea unei case la tara de 773 mp (teren+construcție) unde exista ... (vezi toată discuția)