avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe salariul fostului sot
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe salariul fostului sot

buna ziua. pentru a va pune o intrebare ar trebui sa va explic putin situatia. cu viitorul meu sot m.am cunoscut acum doi ani. impreuna cu fosta lui sotie au luat un credit el fiind unul din giranti. sentinta de divort a fost data anul trecut in martie.pe toata perioada divortului si dupa el a avut poprire pe salar pana in martie anul acesta. poprirea a fost sistata. problema este ca din aceasta luna iar a aparut aceasta poprire tot pe creditul luat impreuna cu fosta sotie. ce solutii ar avea pt a i se sista aceasta poprire deoarece noi platim niste bunuri pe care ea le foloseste?
Buna ziua !
Odata cu divortul s-a efectuat si partajarea bunurilor comune ? Daca da , si bunul sau bunurile despre care faceti vorbire au ramas in proprietatea deplina a fostei sotii , se pot recupera aceste sume , daca nu s-a facut partajarea nu puteti sa faceti nimic .
multumesc de raspuns. divortul s-a desfacut cu acordul partilor si inca nu s-a deschis procesul de partaj
Pana la emiterea unei hotarari definitive si irevocabile in acest sens , nu se poate obtine sistarea propririi .
bubulina0506 a scris:

intrebarea ar fi acum daca s-ar deschide actiunea de partaj pe perioada acesteia se poate cere sistarea popririi?


interventie moderator

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Accesati optiunea editare pentru a completa ultimul mesaj postat, daca dupa mesajul dvs. nu a mai postat nimeni.
Va multumesc.
Daca in urma paratjului, bunul va reveni in proprietatea fostei sotii aceasta trebuie obligata si la plata ratelor aferente creditului pt. achizitionarea acestuia, sotul dvs. putand chiar sa solicite restituirea a jumatate (partea sa de contributie) din sumele care s-au platit pana la data intrarii bunului in proprietatea doar a fostei sotii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de partaj bun nelusandy nelusandy Printr-un contract de credit (in moneda euro) si garantie mobiliara și un contract de ipotecă credit am incercat, impreuna cu fosta mea sotie, sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj lllucci lllucci Buna ziua!As vrea sa cer un sfat pentru sora mea.E in situatia de a divorta de sotul ei,cu care nu se mai intelege.Au un apartament achizitionat in rate(pe 20 ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit magdalenaulm magdalenaulm Buna ziua, daca un credit facut in timpul casatoriei(apoi a urmat divortul fara partaj),titularul nu mai poate plati ratele,intra in incapacitate de ... (vezi toată discuția)