avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inregistrare la fisc masina noua
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inregistrare la fisc masina noua

Buna ziua,

Urmeaza sa ridic de la dealerul auto o masina noua si vreau sa o vand a doua zi de la ridicare.
Avand in vedere ca pot sta 1 luna cu nr rosii si in acest timp nu ma duc la fisc si nici nu ma duc la politie pt inmatriculare, pot sa o vand doar cu acest contract de V/C ? (bineinteles ca in aceasta luna nu exista carte de inmatriculare)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: s_mari , utilizator 15:42, 18 Iunie 2010
Un copil nu se poate vinde fara un certificat de nastere. Asa este si in cazul unei masini. Aveti nevoie de cartea de identitate.
Totusi o vanzare asa de repede se poate face numai daca "il convingeti" pe dealer sa transfere comanda pe cumparator, iar contractul de vanzare/cumparare si factura sa fie cu numele cumparatorului. In rest este... jale.
Fara cartea de identitate a vehiculului si a altor acte, nu se poate face vanzarea.
Pentru a obtine cartea de identitate a vehiculului a trebuit sa stau la rand 2 zile cand aveau program de la ora 12-18. Ieri am reusit, dupa ce mi-am luat un liber.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator
Cunosc 2 cazuri de acest gen:

1. Nu a fost nevoie de nimic , doar V/C +factura si s-a rezolvat. Fiscul nu a intrebat nimic, s-a considerat direct la prima inmatriculare.

2. Mici probleme la fisc : adica vanzatorul a trebui sa o inscrie la fisc si peste 2 minute sa o radieze de la fisc. fara CI , fara nimic.pt ca apoi cumparatorul sa o inscrie el la fisc.
Nu am inteles cum s-a rezolvat asa dar asta e ..

Exista un argument legislativ pentru aceasta situatie ?
Si iata raspunsul Politiei Bucuresti:

Buna ziua,

Urmare a e-mail-ului transmis serviciului nostru, va comunicam urmatoarele:
Din momentul in care intrati in posesia documentului de proprietate (factura), puteti sa o instrainati altei persoane, cu contract de vanzare-cumparare, insotita si de copia facturii emise pe numele dvs.
Pentru mai multe informatii aveti la dispozitie siteul: [ link extern ]

Cu stima.


=D>
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
licutza, utilizator
Ok.
Asa sa fie.

Acum cateva minute am sunat dealerul auto de la care am cumparat recent o masina noua si la livrare mi-a spus sa duc caretea de identitate a masinii. L-am intrebat daca o pot face prin e-mail. Raspunsul lui a fost: Nu in original pentru a nu putea vinde masina. Mie imi vor da o copie. Originalul se va pastra la banca creditoare pana la expirarea creditului!

Re: Putin ma surprinde raspunsul Pol. Buc.

Cumparartorul vechii mele masinii, pentru a o inmatricula avea nevoie de la mine, pe langa cartea de identitate si de Certificatul de inmatriculare (talonul).

Daca este asa cum spun cei de la Pol. Buc. inseamna ca pot vinde si eu noua masina si fara Cartea de identitate. In acest caz, banca platitoare poate, mult si bine, sa pastreze cartea de identiate a vehiculului pe care l-a creditat.

Am spus "putin" pentru ca traim in Ro si totul este posibil.

Bafta in afaceri!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator
Cum sa retina banca originalul cartii de identitate a vehiculului???????????? Pai si o data la doi ani, cum se face controlul RAR?? ca inca n-am auzit vreun atelier specializat sa aplice vigneta pe copie xerox...:(:O Eu stiam ca banca are un drept de gaj mobiliar asupra masinii si o introduce intr-o baza de date de unde, in caz de intentie de vanzare, RAR-ul o gaseste imediat... (cel putin asa este la mine, la masina luata pe credit).

Alte discuții în legătură

Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto. Gcgeorgescu Gcgeorgescu Va salut. Vreau sa cumpar o masina de la o angajata a unei firme. Doar ea a circulst cu masina. Forma o vinde ei ca si persoana fizica cu factura si contract. ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Imparatu Imparatu Buna seara!Detin un autoturism proprietate personala in italia,cu toate actele in regula!cum munca nu imi permite sa stau mult timp in tara as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)