avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz politie

Buna ziua. Am facut reclamatie impotriva unor agenti de politie. Ideea este ca am fost citat sa dau o declaratie, iar in timp ce relatam faptele comisarului care se ocupa de ancheta, acesta imi baga bete in roate, de genul "fi serios, cum sa abuzeze politistii?" - "nu-mi vine sa cred, sigur nu minti?" etc etc. Cand sa scriu declaratia, el imi dicta ce s scriu, in asa fel incat faptele reieseau altfel decat cum s-a intamplat. Drept urmare m-am enervat, am rupt declaratia, l-am salutat si am plecat.
As dori sa stiu ce pot face in asemenea cazuri? Pot sa cer ca audierea sa fie inregistrata? Banuiesc ca in acest fel, comisarul care ancheteaza dosarul nu va mai avea tupeul nesimtit sa faca prsiune psihica asupra mea, si sa interpreteze totul asa cum doreste el. Se poate face cerre de inregistrare a audierii, sau exista cumva alte solutii ?
normal era sa nu-l bagati in seama si sa relatati in declaratie faptele asa cum s-au intamplat. Puteti de asemenea sa mergeti sa dati declaratia insotit de un avocat. Refuzand sa dati declaratia nu ati facut decat sa-i ajutati. Puteti fireste sa cereti inregistrarea audierii, dar ei pot refuza.
Poate n-ar strica sa faceti o reclamatie si impotriva comisarului care se ocupa de ancheta sau sa cereti ca acea ancheta sa fie incredintata altui comisar tocmai pe motiv ca primul este incapabil sa fie obiectiv.
Daca situatia se complica, iar faptele politistilor au fost grave puteti apela si la presa.
Procurorul supravegheaza efectuarea actelor de urmarire penala (daca nu o este el cel care intreprinde actele de cercetare).
Asadar, in caz ca apreciati ca exista abuzuri , le puteti aduce la cunostinta acestuia.
pff.. am mai postat dar mi s-a sters mesajul. Trebuia sa cenzurezi cuvintele vulgare. E mai usor sa stergi totul decat sa cenzurezi, nu ? ..desi nu prea cred ca erau cuvinte vulgare. Munca unui moderator e mult mai complexa, nu doar "delete" si gata. In fine..
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
c_mircea, utilizator
Nu cunosc pentru ca nu ati detalii in ce consta "faptele" celor doi politisti pe care doriti sa ii reclamati sau chiar i-ati reclamat.
Daca detineti probe in sprijinul relatarilor dvs(acte,martori,alte probatorii permise de lege),exista mai multe posibilitati:
1.Mergeti la parchetul competent teritorial si depuneti plangere penala in scris,raportata la faptele celor doi.
2.Formulati impotriva acestora se sesizare la Inspectoratul judetean/al capitalei.
3.Formulati aceiasi sesizare la IGPR , Directia Generala Anticoruptie,daca exista fapte de coruptie dovedite sau la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din cadrul IGPR
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea in calitate de martor bozzont bozzont Am fost chemat la politie unde mi s-a spus ca o anumita persoana a depus plangere impotriva unui grup de persoane din firma in care eu lucrez pentru o anumita ... (vezi toată discuția)
Omul nepotrivit la locul si momentul potrivit vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Sunt chemat la politie pentru o reclamatie.Mi se cere sa dau declaratie scrisa pentru faptele din reclamatie.Nu mi se citeste toata reclamatia, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un agent de politie Martud Martud Buna ziua , nu stiu daca este categoria unde trebuia sa postez dar daca am gresit rog sa-mi fie cu iertare si sa o postati la categoria potrivita . Treaba sta ... (vezi toată discuția)