Buna ziua tuturor.Sunt in divort cu sotia care doreste sa-mi ia ambii copii iar eu intr-un exces de furie am batut-o aceasta fiind ulterior spitalizata primind aproximativ 14-15 zile de spitalizare.As fi interesat din punct de vedere legar ce mi s-ar putea intampla deoarece eu acum 6 ani am primit o candamnare cu suspendare de 2ani pentru trecere frauduloasa a frontierei.
1. care este varsta copiilor? dupa varsta de 10 ani minorii sunt audiati de catre judecator si aleg parintele care sa se ocupe de cresterea si ingrijirea lor;
2. de regula minorii sunt incredintati mamelor,daca parintii se inteleg cand sunt doi copii , fiecare parinte poate opta sa-i fie incredintat unul;
3. pentru comportamentul acesta violent aveti slabe sanse sa va fie incredintat vreunul din ei;
daca sotia e intelegatoare ,poate nu va face plangere penala ;
4. depinde de zilele de ingrijiri medicale acordate si de leziunile provocate, deoarece actiune penala poate fi pusa in miscare
5. la atatea zile de spitalizare , medicul legist da mult mai multe zile de ingrijiri medicale;
Lovirea sau alte violente
ART. 180
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
1^1 Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
2^1 Faptele prevazute la alin. 2 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. In cazul faptelor prevazute la alin. 1^1 si 2^1 actiunea penala se pune in miscare si din oficiu.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.*)
------------
M-ar interesa inca un aspect al problemei mele...nu stiu daca sa ii spun si avocatului meu ca am lovit-o, aceasta neavand martori
Alte discuții în legătură
Vatamare corporala
ChavaLito
acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)