avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt in divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt in divort

Buna ziua tuturor.Sunt in divort cu sotia care doreste sa-mi ia ambii copii iar eu intr-un exces de furie am batut-o aceasta fiind ulterior spitalizata primind aproximativ 14-15 zile de spitalizare.As fi interesat din punct de vedere legar ce mi s-ar putea intampla deoarece eu acum 6 ani am primit o candamnare cu suspendare de 2ani pentru trecere frauduloasa a frontierei.
Cel mai recent răspuns: Alex.Alex , utilizator 14:49, 16 Iunie 2010
daca depune plingere va incadrati in prevederile art.180 alin.2 C. Penal
1. care este varsta copiilor? dupa varsta de 10 ani minorii sunt audiati de catre judecator si aleg parintele care sa se ocupe de cresterea si ingrijirea lor;
2. de regula minorii sunt incredintati mamelor,daca parintii se inteleg cand sunt doi copii , fiecare parinte poate opta sa-i fie incredintat unul;
3. pentru comportamentul acesta violent aveti slabe sanse sa va fie incredintat vreunul din ei;
daca sotia e intelegatoare ,poate nu va face plangere penala ;
4. depinde de zilele de ingrijiri medicale acordate si de leziunile provocate, deoarece actiune penala poate fi pusa in miscare
5. la atatea zile de spitalizare , medicul legist da mult mai multe zile de ingrijiri medicale;
aveam completari.

Lovirea sau alte violente
ART. 180
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
1^1 Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
2^1 Faptele prevazute la alin. 2 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. In cazul faptelor prevazute la alin. 1^1 si 2^1 actiunea penala se pune in miscare si din oficiu.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.*)
------------
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte
M-ar interesa inca un aspect al problemei mele...nu stiu daca sa ii spun si avocatului meu ca am lovit-o, aceasta neavand martori

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Agresiune la locul de munca sorintudorel sorintudorel am fost batut la locul de munca de catre administratorul firmei, caror organe ma adresez pentru a rezolva situatia? (vezi toată discuția)