avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitatea procesuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitatea procesuala

La instanta de fond, se mai poate ridica exceptia lipsei calitatii procesuale pasive dupa pronuntarea incheierii de admitere in principiu?
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 23:55, 19 Iunie 2010
Lipsa calitatii procesual civile constituind o exceptie de fond , poate fi invocata in tot cursul procesului civil, deci si dupa pronuntarea incheierii de admitere in principiu .
eu cred ca nu mai poate fi invocata, la fond, dupa IAP, o astfel de exceptie fiind inadmisibila
am gresit, poate fi invocata, dar fara succes:)
fara gluma, se poate ori ba?
Este cert, deci, ca se poate invoca!
In situatia in care solutia este defavorabila, cererea se constituie in temei al unei cai de atac iar instanta de control poate desfiinta hotarirea finala, inclusiv IAP.

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Casare cu retinere - hotarare definitiva. cale de atac? lex2013 lex2013 Obiectul cauzei - accesiune imobiliara artificiala Prima instanta(judecatoria), in etapa cercetarii judecatoriesti, nefiind invocate exceptii(nici din ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)