avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare cu retinere - hotarare definitiva. Cale de atac?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare cu retinere - hotarare definitiva. Cale de atac?

Obiectul cauzei - accesiune imobiliara artificiala

Prima instanta(judecatoria), in etapa cercetarii judecatoriesti, nefiind invocate exceptii(nici din oficiu, nici de parti), a dispus efectuarea unei expertize specialitatea constructii.

Am pus concluzii pe fondul cauzei, dosarul a ramas in pronuntare. Ulterior, instanta repune cauza pe rol pentru a discuta exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Municipiul "X" prin primar.
S-a admis exceptia respectiva.

Am facut apel, tribunalul a pronuntat o solutie de respingere a lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Municipiul "X" prin primar, a anulat hotararea judecatoriei, cu retinerea cauzei spre judecare, fixand termen peste o luna.

La urmatorul termen, instanta invoca din oficiu inadmisibilitatea actiunii(nu stiu motivele, astept sa mi se comunice hotararea). Exceptia inadmisibilitatii se admite, hotararea ramane definitiva.

Consider ca am fost lipsit de un grad de jurisdictie pentru ca prima instanta s-a pronuntat pe lipsa calitatii procesuale pasive fara a intra pe fondul cauzei.

Ori, din cauza faptului ca au fost puse concluzii pe fondul cauzei la prima instanta, iar apoi dupa repunerea pe rol a cauzei s-a solutionat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive(exceptie care ar fi trebuit solutionata in cadrul cercetarii judecatoresti, si nu dupa ce se dispusese si efectuarea raportului de expertiza specialitatea constructii), se considera ca prima instanta a statuat si asupra fondului?(desi in hotarare nu se specifica absolut nimic de fondul cauzei).

Ce cale de atac as putea sa introduc?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Defaimarea unui inscris- consecinte Daya Daya buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un dosar civil suspendat pentru defaimarea unui inscris depus la dosar, se poate repune pe rol pentru a se invoca exceptia ... (vezi toată discuția)
Excepþii procesuale respinse. pot declara recurs? edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Am pe rol un dosar de inmatriculare fara taxa (legea 9/2012) din 14.03.2013, cu toate actele necesare, avocat, timbre etc, pe 29.05 dupa 4 ... (vezi toată discuția)
Prima zi de infatisare in contestatie la executare kimbao kimbao Salutare Daca prima zi de infatisare e ziua cand partile sunt legal citate si pot pune concluzii...sa inteleg ca se refera la concluzii pe fond sau la orice ... (vezi toată discuția)