avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere de reposesie a bunurilor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere de reposesie a bunurilor

Buna ziua!
am si eu o firma care este in procedura de reorganizare. A fost intocmit planul de reorganizare insa nu a fost inca confirmat, urmand a fi pus in discutie la adunarea creditorilor. Zilele acestea, unul dintre creditori care este inscris in tabelul definitiv, respectiv o firma de leasing a formulat o cerere de reposesie a bunurilor cerand instantei ca debitoarea sa fie obligata a preda acele bunuri. Autoturismele au fost incluse in planul de reorganizare si noi consideram ca daca le-am preda ne-ar fi afectat desfasurarea activitatii. Ce pot face in acest caz ca sa ma apar de aceasta cerere? Se formuleaza contestatie si care este termenul in care trebuie sa raspund acestei cereri?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:22, 17 Iunie 2010
Buna ziua .
Termenul de contestare este stabilit de instanta .
Marius Bote.
In conformitate cu art 86 din lege un contract nu poate fi reziliat decat daca adm judiciar solicita acest lucru !
Important consider ca este aprobarea planului de reorganizare de catre creditori !
Asta si vreau. Sa tergiversez pana cand va fi confirmat planul de reorganizare dar eu trebuie sa ma apar. Contractele de leasing au fost reziliate in mod unilateral de firma de leasing in feb 2009 inainte sa intru in insolventa
Pai in acest caz datele problemei se shimba ...
Soc de leasing este proprietara de drept a bunurilor si ca atare are tot dreptul sa le ceara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa: lichidatorul vs. firma leasing nhms nhms Am urmatoarea situatie: Firma mea a intrat in insolventa. La data intrarii aveam 2 rate neplatite catre firma de leasing. Acum sunt in perioada de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la firma iesita din insolventa euro2002 euro2002 buna ziua sunt creditorul unei firme ce a iesit din insolventa si prin hotararea instantei a fost repusa in circuitul comercial. M-am inscris la masa credala ... (vezi toată discuția)
Recuperare masina in leasing de la firma in insolventa adriane1 adriane1 Salut la toata lumea, Am urmatoarea problema: In ianuarie 2010 am cerut deschiderea procedurii de insolventa pentru reorganizarea datoriilor. In acel ... (vezi toată discuția)