buna ziua
am urmatoarea problema >impreuna cu o persoana fosta asociata am construit un imobil fara aut de constructie.primaria si inspectoratul in constructii au facut plangere penala impotriva noastra.dupa aceasta plangere m am despartit de asociat si am preluat eu intreg imobilul.dupa un an am primit NUP cu amenda administrativa.am achitat si am obtinut ulterior aut de constructie.acuma am auzit ca fostul meu asociat a facut plangere la acea ordonanta iar cei de la parchet au admis o si au deschis iar urmarirea penala.din pct meu de vedere eu am incheiat acest subiect dar cei de la politie ma chiama iar la audieri.
ce sa fac?
Trebuie sa va conformati, asta trebuie sa faceti. Mergeti unde si cand sunteti citat in vederea audierii si vedeti despre ce este vorba. Daca, in urma plangerii impotriva rezolutiei de n.u.p. organul de urmarire penala - procurorul - a constatat ca aceasta solutie nu a fost legala, a dispus reluarea cercetarilor in mod corect. Daca va considerati nevinovat, nu are de ce sa va fie frica...
Daca, dupa ce aflati despre ce este vorba si ce acuzatii vi se aduc, considerati ca aveti nevoie de aparator, angajati-l. ;)
sint nevinovat dar este corect ca dupa ce eu am achitat amenzile din acea ordonanta sa o luam iara de la inceput?de ce nu s a dispus reluarea cercetarilor doar pt fostul meu asociat care a facut contestatie?
Sfatul meu l-am exprimat in mesajul anterior si va recomand sa-l urmati intocmai. Cercetarea penala are loc fata de ambii faptuitori daca nu s-a stabilit incidenta unui motiv de n.u.p. pentru unul dintre acestia. Daca plangerea impotriva rezolutiei de n.u.p. a fost admisa, cercetarile vor fi reluate din punctul in care au fost lasate.
Maine va veti edifica dupa ce veti afla despre ce este vorba si care a fost motivul admiterii plangerii. Veti putea solicita aceste informatii de la anchetator. ;)