avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sfaturi juridice ptr divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sfaturi juridice ptr divort

as vrea sa divortez dar nu am posibilitatea financiara sa imi platesc un avocat motivul divortului este neintelegerea si violenta as vrea sa stiu dak as primi un avocat din oficiu dak as intenta prima divortu si dak fac asta cat sunt taxele de deschidere de divort va multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 16:10, 16 Iunie 2010
Taxe de timbru pentru divort este de 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Puteti incerca sa formulati o cerere pentru acordarea ajutorului public judiciar insa avand in vedere conditiile restrictive in care se acorda si situatia actuala de criza ma indoiesc ca vi se va aproba.
Taxa de timbru pentru divort este de 39 lei di timbru judiciar de 0.30 lei.
Puteti formula o cerere de asistenta juridica gratuita, in instanta, la primul termen de judecata, pentru numirea unui avocat care sa va asiste gratuit.
taxele pt divort sunt: 39 lei platibili la CEC in sectorul in care locuiti+0,3 bani timbre judiciare.
asistenta juridica gratuita primiti daca va incadrati in anumite conditii:
1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si in alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, in cazul in care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa ii limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru in care acesta isi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din Romania.
daca nu aveti copii impreuna si nu aveti foarte multe de impartit la partaj atunci din punctul meu de vedere nici nu va trebuie avocat ci doar 2 martori si pa pa.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort carmenilie76 carmenilie76 va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot avea un avocat din oficiu pt divort! sotul meu a intentat divortul iar eu sunt in imposibilitatea de a avea unul din ... (vezi toată discuția)
Partaj taxa de timbru salmirox salmirox Ce inseamna taxa de timbru ? Ce valoare are in cazul in care fostul sot a deschis partaj ? Eu trebuie sa intru in procesul asta cu avocat ca sa obtin si eu o ... (vezi toată discuția)
Cerere scutire, reducere sau esalonare taxa timbru anabanana anabanana Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. De curand s-a stabilit taxa de timbru in jur de 700000 RON. Am depus cerere pentru a mi se reduce taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)