avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj taxa de timbru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj taxa de timbru

Ce inseamna taxa de timbru ? Ce valoare are in cazul in care fostul sot a deschis partaj ? Eu trebuie sa intru in procesul asta cu avocat ca sa obtin si eu o parte din apartament , dar nu am bani , am 950 ron/luna si banuiesc ca trebuie sa platesc si eu o taxa de timbru. Se poate sa fii scutit de taxa asta daca ai venit mic , am si un copil la facultate de intretinut.
Cel mai recent răspuns: salmirox , utilizator 13:23, 15 Martie 2010
:offtopic:
Buna ziua,

Nu mai deschideti alte discutii pe marginea aceluiasi subiect.
Am observat ca ati deschis cateva discutii cu privire la "divort/partaj" iar acum completati cu intrebari privind taxa de timbru/scutiri de la plata acesteia...
Rog colegii moderatori de la aceasta sectiune sa verifice si sa sterga daca este cazul mesajele care continua discutii deja incepute.
Dvs. user salmirox, aveti posibilitatea sa postati aceasta intrebare, in discutiile deja incepute pe marginea subiectului "partaj".
Buna ziua !
Daca actiunea nu este intodusa de dumneavoastra nu platiti taxa de timbru.
In privinta veniturilor dumneavoastra, pentru a beneficia de asistenta juridica gratuita conform OUG 51/2008, trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de art.8 din odonanta(Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat. (2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%. ).
Conform art.11, al.(1), teza intat, cererea se adreseaza instantei competente pentru solutionarea cauzei in care se solicita ajutorul.
Cu stima !
Va multumesc pentru raspuns ,imi cer scuze ca nu am citit inainte regulamentul acestui site si am facut greseli .
Abia acum am citit toate regulile si am inteles unde am gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere scutire, reducere sau esalonare taxa timbru anabanana anabanana Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. De curand s-a stabilit taxa de timbru in jur de 700000 RON. Am depus cerere pentru a mi se reduce taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)