avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua! Cum se procedeaza la impartirea casei intre frati in timp ce parintii traiesc? Care este cota parte ce le revine fiecaruia? Multumesc anticipat!:kissing:
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:31, 16 Iunie 2010
daca locuinta nu e a fratilor, ci a parintilor, nu au cum sa imparta ceva ce nu e al lor
Copiii, oricat de mult si-ar dori, nu pot sa imparta intre ei averea parintilor. Parintii le pot face, insa, la fiecare parte din aceasta avere si le poate transmite proprietatea asupra acestor parti prin vanzare, donatie etc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
DANIEL TOCEA, Avocat
Imi cer scuze ca nu m-am exprimat corect! Intrebarea era cum impart parintii casa la copii? In mod egal sau dupa preferinte?La unul mai mult, la altul mai putin? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
oanacarlan, utilizator
Imi cer scuze ca nu m-am exprimat corect! Intrebarea era cum impart parintii casa la copii? In mod egal sau dupa preferinte?La unul mai mult, la altul mai putin? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Intabulare fara succesiune? muresan_maria muresan_maria buna am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu cateva informatii. mama mea a decedat in 1991, succesiune nu sa facut(nush dc)tatal a zis ca le rezolva si ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala dupa 2 ani de la deces ioana29 ioana29 Buna ziua, Voi merge la masa succesorala, dupa 2 ani de la deces si as vrea sa stiu urmatoarele, daca ma puteti ajuta: 1. taxele/costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Cum poate vinde un parinte unuia dintre frati fara ca ceilalti sa se supere? bulgaras10 bulgaras10 Buna ziua! Socrul meu, f.batran si vaduv(are succesiunea facuta),are mult pamant,dar doreste sa lase (cu contract de vanzare-cumparare),unuia dintre ... (vezi toată discuția)