avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare

3 luni inchisoare cu suspendare pentru loviri si alte violente se trec in cazier??

se specifica si 2 ani si 3 luni perioada de incercare
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:51, 16 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Sigur ca da pentru ca discutam de o condamnare penala, fie ea cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Astfel, termenul de incercare in acest caz este cumpus din cuantumul pedepsei de 3 luni + un interval de 2 ani prev de art.82 c.p.-aceasta fiind perioada in care pedeapsa va figura in cazier.
In situatia in care in acest interval de 2,3 luni condamnatul nu savarseste din nou o infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea susupendarii conditionate a executarii pedepsei, va interveni reabilitarea de drept.;)
in hotararea judecatoreasca se specifica daca nu achit obligatiile civile in termenul de incercare se anuleaza suspendarea conditionata.

ce repercursiuni vor fi asupra mea??????

va rog sa mi explicati.
Dupa doi ani si trei luni, daca platiti cheltuielile judiciare (cele avansate catre stat, si eventual, cele privind despagubirea partii vatamate ), faceti dovada unei bune conduite, nu savarsiti nicio alta fapta in acest termen de incercare, incat sa fie revocata masura suspendarii executarii pedepsei , sunteti reabilitat, de drept.
Cererea e adresata catre IPJ,Serviciul de Cazier, Statistica si Evidenta Operativa.

Numai in situatia in care nu ati avut posibilitatea materiala ar putea opera reabilitarea fara a indeplini conditia cu privire la plata cheltuielilor judiciare.
nu se anuleaza ci se revoca si si va condamna cu executare

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept niculaucarmen niculaucarmen Pentru o persoana care indeplineste conditiile reabilitarii de drept, cum se procedeaza pentru a se opera si in cazierul judiciar??? (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)