avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... renovarea casei
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

renovarea casei

Buna, am cumarat o casa in care avem o bucatarie de vara care trebuie neaparat demolat...am fost la primarie sa intreb ca ce taxa trebuie sa platesc.
Dupa cum am auzit eu ca daca demolez o cladire si o contruiesc inapoi asa cum a fost nu trebuie numai un aviz de la primarie. Dar au spus ca nu e adevarat ci ca trebuie sa facem un proiect nou si sa platim la primarie taxa si pentru demolare si pentru constructie,care in total ar fi cam de 1000 de lei.
Care e procedura corecta pe care trebuie sa urmam?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 21:04, 22 Iunie 2010
Asa este. Pentru orice constructie pe care vreti s-o demolati va trebuie autorizatie de demolare si pentru orice vreti sa construiti va trebuie autorizastie de construire.
av.M.Hornea
Ma gandeam eu ca ceva autorizatie trebuie.. de demolare am primit deja,ca cand d-l inginer de la primaria a vazut ca cum arata imobilul,acolo pe loc ne-a semnat autorizatia.......dar fara proiect nu primesc autorizatie de constructie.

Azi am fost la un arhitect sa fac un proiect, care m-a intrebat ca am asa multi bani sa arunc prin fereastra, ca proiectul pe care avem e buna si nu intelege de ce nu primim pe proiectul vechi o autorizatie.
Dar nu primim ca aici la primariea au spus ca proiectul e veche, si sa fac una nou.
Lamuriti-ma ce sa facem, ca daca incepem sa construim fara autorizatie sigur ne trezim cu amenzi.
Va sfatuiesc sa mergeti la primarie si sa spuneti ca v-ati razgandit, nu mai demolati bucataria veche ci o consolidati si o reparati, schimbati acoperisul. Poate astfel vor accepta sa tina cont de proiectul vechi. Depinde insa si cat de vechi este proiectul si daca mai corespunde cu normativele actuale de proiectare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Detin un apartament la parterul unui bloc. in care nu locuiesc ... annahm11 annahm11 Detin un apartament la parterul unui bloc in care nu locuiesc decat o anumita perioada a anului datorita job-ului. In repetate randuri, apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)