Tatal fiicei mele, studenta in ultimul an, a intentat actiune pentru sistarea pensiei de intretinere pe motiv ca aceasta(21 ani) va termina facultatea la 1 iulie. Justifica acest lucru prin faptul ca actiunea trebuie inaintata cu 60 zile inainte de terminarea scolii de catre copil.Tot in iulie fata va da examenul de masterat . Poate tatal sa obtina sistarea pensiei pana in momentul in care fata va dovedi din nou ca este studenta? Adica la cateva zile de la prima infatisare?
Pensia de intretinere se palteste si copilului major pana la varsta
de 25 de ani, daca umeaza cursurile universitare, aceasta
incluzand si studii masterat.
Asa ca, daca fata dvs face dovada ca s-a inscris la masterat tatal
va fi obligat sa plateasca in continuare pensie de intretinere.
Fiica dvs se poate adresa instantei cu o cerere de preschimbare a termenului de judecata cu unul mai indepartat, situat dupa data stabilita pentru sustinerea examenului de masterat.
Motivati cererea tocmai prin intentia de continuarea a studiilor prin inscrierea la masterat.
In situatia fericita in care fiica dvs devine masteranda actiunea fostului dvs sot are toate sansele sa fie respinsa.
Pensia alimentara dupa 18 ani
buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)