avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ROG UN RASPUNS URGENT - PENSIE ALIMENTARA MAJOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ROG UN RASPUNS URGENT - PENSIE ALIMENTARA MAJOR

In data de 6 octombrie 2011 am depus cerere de majorare pensie alimentara pentru cei doi copii minori pe care ii am in intretinere.In sentinta din anul 2007, se specifica ca pensia va fi platita pana la majoratul copiilor.Am primit citatia, cu termen 2 februarie 2012.Problema este ca fiica mea,implineste 18 ani in data de 14.11.2011.
INTREBARE:In data de 14 noiembrie trebuie sa mai depuna in nume propriu actiune de continuare a platii pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor,avand in vedere ca ea este eleva in clasa a XI-a, sau se va stabili acest lucru in procesul din 2 februarie 2012?Mentionez ca eu nu am cerut decat majorare de pensie,nestiind ca termenul va depasi data cand ea va deveni majora.
Rog un raspuns urgent daca se poate!

MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: LUMI1971 , utilizator 11:17, 9 Noiembrie 2011
Dupa implinirea varstei de 18 ani, fiica Dvs. va solicita prin actiune judecatoreasca obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.


Deci nu are legatura cu procesul din februarie 2012?


Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Nu sunt eu in masura sa va dau un raspuns, dar va pot spune din experienta personala, ca dupa implinirea varstei de 18 ani, a trebuit sa introduc eu aceasta actiune.

De ce ar trebui sa astepte fiica Dvs. judecarea cauzei pana in luna februarie 2012? Atunci se va face dovada ca ea a implinit 18 ani, si se va stabili pensia de intretinere pentru celalalt copil, minorul.

Sau puteti astepta raspunsul unui avocat de aici, care va fi cu siguranta mai argumentat decat al meu. :)
In privinta actiunii deja depuse, formulati cerere de preschimbare a terenului de judecata avand in vedere ca este o cauza care priveste un drept al minorilor, respectiv pensia de intretinere si o necesitate in acest timp, necesitate datorata cresterii cheltuielilor necesare cresterii si educarii acestora.
Daca instanta va admite cererea ,veti fi citata pentru noul termen fixat, care banuiesc ca oricum se va fi dupa data implinirii varstei majoratului fiicei dvs.
In acest caz la primul termen de judecata, precizati actiunea in temeiul art 132 c,proc.civ. in sensul ca solicitati majorarea pensiei de intretinere numai pentru fiica minora, ca urmare a implinirii varstei de 18 a celeilalte fiice.
In ceea ce o priveste pe fiica dvs. majora, este necesar ca imediat dupa implinirea varstei majoratului, sa formuleze o actiune de stabilirea pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, actiune formulata deci in nume personal si in contradictoriu cu tatal sau.
Doamna, la 14.11 merge fiica dv. si solicita in nume propriu pensie intretinere ori in acelasi dosar, ori in altul nou, nu conteaza, oricum ar trebui conexate daca sunt dosare separate. Face o cerere scrisa si o depune la instanta personal sau prin posta.
Si gata.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere sorraine sorraine Pe hotararea de divort scrie ca se va acorda pana la implinirea varstei de 18 ani. Baiatul meu este in clasa a XI a si are 18 ani. Ce anume trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)