AM SA VA SPUN POVESTE CA SA INTELEGTI DESPRE CE VB...
FRATELE MEU A IMPRUMUTAT O MASINA DE LA UN PRIETEN SA SE PLIMBE...SI A FACUT ACCIDENT CU EA.CEL CARE I-A DAT MASINA ISI VREA BANII PE MASINA (4000 EURO),INSA EL NU ARE ACTE PE ACEA MASINA PT CA A FOST RECENT ADUSA IN TARA.VREM SA FACEM UN ACT,CEVA...IN CARE SA SCRIE CA A PRIMIT SUMA DE 4000 DE EURO IN SCHIMBUL ACELEI MASINI.NOTARUL NE-A SPUS CA NU SE POATE...CA AM SFATUITI SA FAC...?VA ROG MULT..AJUTATI-MA...CEI DE LA CARE A IMPRUMUTAT MASINA FRATELE MEU..SUNT NISTE RROMI "FT SMECHERI" SI NE E FRICA ,CA DUPA CE ISI IA BANII SA NU MAI CEARA SI ALTII SAU SA EXISTE PROBLEME CA NU SI-AU PRIMIT BANII..VA ROG MULT SA MA AJUTATI SI SA-MI SPUNETI CUM AS PUTEA SA FAC,CA SA NU EXISTE PROBLEME DUPA CE LE DAM BANII...:((
Masina era a mea. Sa-mi dea mie banii. GLUMEAM.
Dar, dincolo de gluma, ce garantie are ca da banii adevaratului pagubit (proprietarul masinii) daca cel care-i cere nu poate dovedi ca era masina lui.
Neintrand pe terenul lu' 1909 C civ, buna credinta se prezuma... asa ca, fiind vorba de un bun mobil, un act sub semnatura privata privind vanzarea e valabil. Daca vrei ii poti da si dat acert ala notar sau chiar, si mai bine, sa-ti "publicitezi" dreptul in baza legii 7/1996...
Daca ai siguranta ca masina e furata, nu da banii.
Da' pe de alta parte e vorba de tigani...:(
Cum au intrat in tara cu masina? Ceva acte, de vreun fel, tre' sa aiba pe masina... Poate ca nu de proprietate, si atunci notarul are drreptate. Adica, daca tu nu-mi arati ca masina e a ta, eu ce sa-ti platesc? Ca asa cum nu poti sa mi-o vinzi, nu meriti nici despagubiri, nu?
Imi pare rau, ar trebui sa negociati cu ei serios, sa-i faceti sa inteleaga ca actul acela nu va va folosi. Simplu. Si ca sa faceti cat mai multe, luati ce date aveti despre masina si duceti-va la politie; spuneti ca aveti motive sa credeti ca e furata, nu aveti probe dar poate aveti noroc si cineva isi va face treaba, verificand.