Buna ziua, am o mare problema si nu stiu exact cum as putea proceda.
Am imprumutat pe cineva cu suma de 2750 euro,pana pe data de 15 iunie 2010,Am intocmit un act notarial fara garanti imobiliare sau dobanzi de nici un fel, doar un simplu imprumt.As vrea sa stiu cui ma pot adresa : 1-procuraturii, 2-executor judecatoresc, 3-o firma de recuperari, 4-unui avocat, 5-politiei???..........as vrea sa stiu cat mai clar ce trebuie sa fac!!!.....................va multumesc anticipat#-o#-o#-o#-o
Daca contractul nu constituie titlu executoriu, caz in care va adresati executorului judecatoresc trebuie sa promovati actiune in instanta pentru a obtine ghotarire judecatoreasca care sa constituie titlu executoriu
Indiferent daca acel contract constitue titlu executoriu sau nu, tot prin instanta trebuie sa treaca.
Este adevarat ca Legea notarilor publici la art. 66 spune ca un act autentificat de notar are putere de titlu executoriu, dar Decizia nr.458/31.03.2009 a Curtii Constitutionale impune obligativitatea incuviintarii executarii silite de catre instanta de executare.
Art. 373^1 Cod proc. civ.
Cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecaroresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv.
Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac. Incheierea prin care se respinge cererea de incuviintare a executarii silite poate fi atacata cu recurs numai de catre creditor, in termen de 5 zile de la comunicare.
va multumesc inca o data si revin cu o intrebare. in cazul in care cel imprumutat nu are servici, nu este angajat , nu i pot face oprire pe salariu, ceea ce nici nu doresc, nu detine niciun bun pe numele sau, as vrea sa stiu daca in instanta pot cere punerea sub sechestru a bunurilor(comune) rudelor de gradul I .(ex. mama imprumutatului)
Nu puteti executa bunurile cuiva pentru un imprumut de care a beneficiat altcineva, decat in conditiile in care este girant sau coplatitor, ori nu este cazul.
Daca nu este solvabil in nici un fel, nu prea aveti ce sa mai faceti.