avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de imprumut civil cu act notarial !!! urgent ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de imprumut civil cu act notarial !!! urgent !!!

Buna ziua, am o mare problema si nu stiu exact cum as putea proceda.
Am imprumutat pe cineva cu suma de 2750 euro,pana pe data de 15 iunie 2010,Am intocmit un act notarial fara garanti imobiliare sau dobanzi de nici un fel, doar un simplu imprumt.As vrea sa stiu cui ma pot adresa : 1-procuraturii, 2-executor judecatoresc, 3-o firma de recuperari, 4-unui avocat, 5-politiei???..........as vrea sa stiu cat mai clar ce trebuie sa fac!!!.....................va multumesc anticipat#-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:10, 25 Iunie 2010
Daca contractul nu constituie titlu executoriu, caz in care va adresati executorului judecatoresc trebuie sa promovati actiune in instanta pentru a obtine ghotarire judecatoreasca care sa constituie titlu executoriu
Indiferent daca acel contract constitue titlu executoriu sau nu, tot prin instanta trebuie sa treaca.
Este adevarat ca Legea notarilor publici la art. 66 spune ca un act autentificat de notar are putere de titlu executoriu, dar Decizia nr.458/31.03.2009 a Curtii Constitutionale impune obligativitatea incuviintarii executarii silite de catre instanta de executare.
Art. 373^1 Cod proc. civ.
Cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecaroresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv.
Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac. Incheierea prin care se respinge cererea de incuviintare a executarii silite poate fi atacata cu recurs numai de catre creditor, in termen de 5 zile de la comunicare.
va multumesc inca o data si revin cu o intrebare. in cazul in care cel imprumutat nu are servici, nu este angajat , nu i pot face oprire pe salariu, ceea ce nici nu doresc, nu detine niciun bun pe numele sau, as vrea sa stiu daca in instanta pot cere punerea sub sechestru a bunurilor(comune) rudelor de gradul I .(ex. mama imprumutatului)

va multumesc anticipat!
Nu puteti executa bunurile cuiva pentru un imprumut de care a beneficiat altcineva, decat in conditiile in care este girant sau coplatitor, ori nu este cazul.
Daca nu este solvabil in nici un fel, nu prea aveti ce sa mai faceti.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire - consemnarea sumelor conditionata de incuviintarea executarii silite catalin2011 catalin2011 1. Intr-o speta de executare silita prin poprire (titlu executoriu impotriva Statului Roman prin MF) , tertul poprit (BNR) refuza consemnarea sumelor ... (vezi toată discuția)
Incuvintarea executare silita pendre pendre Vreu si stiu daca judecatoria poate sa aproba incuvintarea silita fara debitor. Fara sa fiu citat la sedinta. Multumesc. (vezi toată discuția)
Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)