avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... abuz primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

abuz primarie

Primaria a aprobat construirea unei hale peste drum de locuinta mea.In urma construirii rigola de scurgere a apei de pe strada a fost nivelata ( nu mai exista) In plus au inaltat drumul in partea lor cu 50 cm. Acum la fiecare ploaie exista un adevarat lac pe strada si apa imi intra in curte. Nu am facut reclamatie in viata mea. as dori sa stiu daca este corect ce se intampla si care sunt posibilitatile viabile de atac (daca ele exista). ma poate ajuta cineva
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:25, 20 Iunie 2010
Orice fapta a omului, care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara, (art.998 Cod civil). Puteti investi instanta judecatoreasca cu o actiune in daune si reparatii..
Care sunt pasii de urmat??
Buna ziua !
1. Sesizati autoritatea publica locala in acest sens( primaria).
2. Sesizati autoritatea in constructii( Inspectoratul de stat in constructii), referitor la acest aspect.
3. In urma raspunsurilor primite, daca nu sunt favorabile dumneavoastra si/sau nu sunt luate masuri in consecinta, actionati in instanta proprietarii constructiei pentru prejudiciul cauzat( 998 si urm. c.civ.).
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Multumesc !!
Ma apuc de "treaba!"
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cum pot lupta cu indiferenta primariei? buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un ... ElenaPaula ElenaPaula Buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un șanț. Șanț care strabate mai multe gradini si care iese din curtea noastra in terenul din ... (vezi toată discuția)
Deversare ape pluviale de la doua hale in strada twinspix twinspix Ce se intampla daca fac o sesizare in raport cu lipsa sistemului de colectare a apei de pe doua hale care sunt vis a vis de terenul si casa noastra? De vorba ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)