avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Deversare ape pluviale de la doua hale in strada
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Deversare ape pluviale de la doua hale in strada

Ce se intampla daca fac o sesizare in raport cu lipsa sistemului de colectare a apei de pe doua hale care sunt vis a vis de terenul si casa noastra? De vorba buna firma in cauza nu a facut acest sistem iar pe noi ne afecteaza foarte rau apa care se scurge de pe strada , direct la noi in curte si la orice ploaie se face efectiv un lac.
Cum putem rezolva aceasta problema din punct de vedere juridic ?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
twinspix, utilizator
Cel mai recent răspuns: twinspix , utilizator 22:42, 15 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
veti sesiza primariei o problema a lor.
"sistemul de colectare" este de fapt canalizarea pluviala si de regula este in sarcina administratiei locale. daca firma are acte in regula pentru constructiile pe care le poseda, ea nu poate fi responsabila. e vorba de ploaie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In proiectul de ctie. a halelor respective trebuia sa se regaseasca solutia de colectare ape pluviale. Apele care se scurg in strada pot antrena diverse deseuri/ produse toxice, caustice, combustibile, etc. care exista in halele respective.
Autorizatia de ctie. de la primarie putea fi data legal doar daca exista un sistem de colectare a acestor ape (canalizare)/ alta solutie de colectare care trebuia construita de firma detinatoare a halelor.
Depuneti sesizare scrisa la primarie, cu nr. de inregistrare/ data. Pentru sensibilizarea primariei si a firmei puteti sesiza si Agentia teritoriala de mediu si Directia judeteana de sanatate publica, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sant colector ape pluviale rikytinu rikytinu Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de faptul ca Primaria nu si indeplineste atributiile sale. Pe scurt: Am un lot arabil la strada principala, iar pe ... (vezi toată discuția)
Plata apa meteorica sau apa de ploaie boian boian Am formulat cerere de chemare in judecata a furnizorului de apa potabila pentru a nu mai imi factura prestari servicii (canalizare si epurare) legate de apa ... (vezi toată discuția)
Apa de ploaie pe trotuar public - cine este responsabil? mitachealina mitachealina Cine poate executa lucrari de colectare apa de ploaie pe trotuar public - primaria directia drumuri/compania de apa sau proprietarul? (in cazul in care ... (vezi toată discuția)