Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema legata de faptul ca Primaria nu si indeplineste atributiile sale. Pe scurt: Am un lot arabil la strada principala, iar pe langa acest lot este un sant colector de ape pluviale care se varsa intr un parau, si tot timpul cand ploua torential acel sant mic nu face fata si imi inunda lotul arabil producandu mi pagube vis a vis de recola cultivata. Apele pluviale de pe domeniul public sunt cooptate de acest sant mic.Am facut sesizare la primarie cerand decolmatarea si indiguirea si dupa un an au venit si au decolmatat acel sant fara sa l indiguiasca. Am cerut apoi Primariei si indiguirea acestui sant iar raspunsul lor a fost ca acest sant nu este pe domeniul public si nu l pot indigui. Am sesizat si AV Poporului care mi a comunicat ca a revenit la Primarie pentru clarificari. Care este solutia? Daca acel sant colector de ape pluviale din domeniul public nu este pe domeniul public asa cum sustine Primaria eu trebuie sa suport inundatiile apelor pluviale provenite de pe domeniul public?
Va rog sa mi indicati un text de lege care reglementeaza expres in subordinea cui se afla canalizarea apelor pluviale de pe domeniul public.
Pai apele pluviale de pe domeniul public sunt preluate de acel sant colector.
Legea 241/ 2006 ,Articolul 5 :
(1) Sistemul de canalizare trebuie să asigure cu precădere colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea într-un receptor natural a apelor uzate provenite de la utilizatorii serviciului de alimentare cu apă, precum şi a apelor pluviale sau de suprafaţă colectate de pe teritoriul localităţilor.