avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... interpretare OUG 92/2009 privind amanarea obligatiilor ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

interpretare OUG 92/2009 privind amanarea obligatiilor fiscale

Va rog sa ma ajutati cu o interpretare:OMF 99/2010 si Normele noi prevad o modificare in fav contribuabilului si anume Art 4 (1)Pe per amanarii la plata contribuabilii sunt obligati sa isi achite cf legii,obligatiile fiscale cu termene de plata incepand cu data emiterii deciziei de amanare la plata.Amanarea la plata isi mentine valabilitatea si daca obligatiile fiscale sunt achitate in cel mult 30 de zile de la termenul prevazut de lege pentru plata obligatiei."
Datele mele sunt urmatoarele.
Decizia de amanare :26.03.2010-25.06.2010
Obligatiile amanate sunt achitate anticipat,in luna mai.Din pct ns de vedere am terminat cu amanarea,ne-am stins obligatiile.
In cursul lunii iunie am achitat si obligatiile curente si alte accesorii la alte debite comunicate pe parcursul amanarii(cf legii eram obligati sa platim tot ce ne comunica pe perioada amanarii),tot ce aveam de achitat adica;
La momentul acesta se putea inchide decizia de amanare si ni se puteau calcula accesoriile reduse aferente amanarii de 0.05% pe zi ,obligatiile fiind stinse anticipat ..
De la finante ni s-a comunicat insa ca va trebui sa asteptam si termenul de 25.06.2010,cand expira de fapt valabilitatea amanarii,si ca va trebui sa achitam inclusiv obligatiile datorate ale lunii mai care sunt scadente fix in 25.06.2010 ,altfel pierdem valabilitatea amanarii? ?
Intrebare:va rog un punct de vedere de ce pt aceste obligatii fiscale scadente in 25.06.2010 nu mai pot beneficia de termenul de 30 de zile de la scadenta acordat in fav contribuabilului "in criza"?E corecta interpretarea ?
De ce mai ales daca am achitat obligatiile amanate si tot ce aveam de achitat,pot pierde valabilitatea amanarii??
De ce trebuie sa astept sa expire termenul de amanare,daca am achitat anticipat toate datoriile??
Va multumesc pt clarificari.

Alte discuții în legătură

Contestatie la pierderea amanarii la plata ciobanc ciobanc am obtinut o amanare la plata a datoriilor la buget,cu conditia achitarii la termen a contributiilor curente;in august am achitat in 31.08.2010 in loc de 25 ... (vezi toată discuția)
Sechestru / executare silita bunuri imobile persoana juridica clauclaudia clauclaudia In privinta executarii silite a unui apartament detinut de societate comerciala SRL cu datorii la stat, asa dori sa aflu urmatoarele: - sechestrul asigurator ... (vezi toată discuția)
Ordinea stingerii datoriilor nitmar nitmar Conform noului cod fiscal se sting mai intai creantele principale in ordinea vechimii si apoi accesoriile; dar daca anterior modificarilor din codul fiscal ... (vezi toată discuția)