avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am castig de cauza?
Discuție deschisă în Executare silită

Am castig de cauza?

Am formulat plangere la Politie pentru violare de domiciliu si distrugere(capota autoturism) de catre un minor rrom.

Ce sanse de recuperare a pagubei am? Va plati parintele minorului staricaciunile produse sau imi repar singur masina?

Multumesc

Dan Pirvu, Buzau
tel 0744 106753
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 12:30, 17 Iunie 2010
Daca vi se da castig de cauza in instanta si exista bunuri ce pot fi executate silit in cazul in care nu se plateste de bunavoie...sansele de recuperare sunt mari, in caz contrar insa, lucrurile se complica si oricum se intind destul de mult in timp!

avocat Radu Stan
Conform art 99 CP , minorul pana la 14 ani nu raspunde penal .
Intre 14 si 16 ani , raspunde doar daca se stabileste ca avea discernamant la data comiterii faptei . Peste 16 ani , raspunde penal , fara o alta conditie .
Din punct de vedere civil , cf art 998-1000 Cod Civil , parintii sunt responsabili de prejudiciul cauzat de copiii lor minori .
Trebuie sa va constituiti parte civila in procesul penal , daca minorul raspunde penal , in caz contrar , trebuind sa deschideti o actiune in civil impotriva parintilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parbriz spart de catre un copil Jane Calin Jane Calin Joi, dupa amiaza, un copil al unui vecin a aruncat cu un fier beton si a spart parbrizul la masina fiicei mele (un opel corsa). Alarma s-a declansat si ... (vezi toată discuția)
Furt si minori dana canaziru dana canaziru Am o problema mai delicata. Acum vreo trei luni venea o fata de 12 ani la mine sa o ajut la teme. Intr-una din zile pe cand eram la toaleta cu fiul meu, mi-a ... (vezi toată discuția)
Masina zgariata nicoletadiana nicoletadiana Buna ziua, La sfarsitul lunii februarie mi-am gasit masina \"spalata\" toata cu noroi, in fata scolii unde predau. Dupa 4 zile, directorul scolii a aflat cine ... (vezi toată discuția)