avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate avea loc executarea silita dupa ce a fost admis ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate avea loc executarea silita dupa ce a fost admis falimentul?

Buna ziua,


As dori sa ma ajuti intr-o problema personala. Neavand un avocat bun, fara comentarii, trebuie sa va intreb pe voi.

O persoana juridica - numai 1 asociat - a primit somatie de executare silita pentru a plati impozite nedatorate. Avocatul a sustinut cazul, in momentul acesta a fost admis falimentul. Intrebare mea este daca mai poate fi executata silit persoana juridica daca este in insolventa. Va dau mai multe detalii - dar pe moment aceasta este intrebarea principala.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: PurpleHope , utilizator 15:40, 18 Iunie 2010
NU. Va citez prevederea legala in acest sens:

Art. 36
De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

Art. 37
In vederea aplicarii prevederilor art.36, prin sentinta de deschidere a procedurii judecatorul-sindic va dispune comunicarea acesteia catre instantele judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul debitorului declarat la Registrul comertului si tuturor bancilor unde debitorul are deschise conturi.

Art. 38
Orice furnizor de servicii - electricitate, gaze naturale, apa, servicii telefonice sau altele asemenea - nu are dreptul, in perioada de observatie si in perioada de reorganizare, sa schimbe, sa refuze ori sa intrerupa temporar un astfel de serviciu catre debitor sau catre averea debitorului, in cazul in care acesta are calitatea de consumator captiv, potrivit legii.
Trimiteti copie de pe sentinta de deschidere a insolventei executorului judecatoresc si acesta va lua act de acest lucru. Se va inscrie la masa credala. Creanta va fi primi un anumit rang in tabel.
Fiind o creanta bugetara, amanuntele sunt importante.

Poate va ajuta, in acest sens, aceasta discutie:

www.avocatnet.ro/content/for...

O sa va citez, in completare, un articol din Codul de procedura fiscala si sper sa va fie de folos:

"ARTICOLUL 27
Raspunderea solidara
(1) Pentru obligatiile de plata restante ale debitorului declarat insolvabil in conditiile prezentului cod raspund solidar cu acesta urmatoarele persoane:
a) persoanele fizice sau juridice care, in cei 3 ani anteriori datei declararii insolvabilitatii, cu rea-credinta, dobandesc in orice mod active de la debitorii care isi provoaca astfel insolvabilitatea;
b) administratorii, asociatii, actionarii si orice alte persoane care au provocat insolvabilitatea persoanei juridice debitoare prin instrainarea sau ascunderea cu rea-credinta, sub orice forma, a bunurilor mobile si imobile proprietatea acesteia.
(2) Persoana juridica raspunde solidar cu debitorul declarat insolvabil in conditiile prezentului cod sau declarat insolvent daca, direct ori indirect, controleaza, este controlata sau se afla sub control comun cu debitorul, daca desfasoara efectiv aceeasi activitate sau aceleasi activitati ca si debitorul si daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) dobandeste, cu orice titlu, dreptul de proprietate asupra unor active corporale de la debitor, iar valoarea contabila a acestor active reprezinta cel putin jumatate din valoarea contabila neta a tuturor activelor corporale ale dobanditorului;
b) are raporturi comerciale contractuale cu clientii si/sau cu furnizorii, altii decat cei de utilitati, care, in proportie de cel putin jumatate, au avut sau au raporturi contractuale cu debitorul;
c) are raporturi de munca sau civile de prestari de servicii cu cel putin jumatate dintre angajatii sau prestatorii de servicii ai debitorului.
(3) In intelesul alin. (2), termenii si expresiile de mai jos au urmatoarea semnificatie:
a) control - majoritatea drepturilor de vot, fie in adunarea generala a asociatilor unei societati comerciale ori a unei asociatii sau fundatii, fie in consiliul de administratie al unei societati comerciale ori consiliul director al unei asociatii sau fundatii;
b) control indirect - activitatea prin care o persoana exercita controlul prin una sau mai multe persoane."

Acest articol a fost propus spre a fi modificat, fara rezultate pana in prezent, din cate cunosc eu, sper sa nu ma insel:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Pai s-a admis falimentul - si 'avocata' a zis ca urmeaza apoi executarea silita..si am ramas frapata - deci va imaginati ce avocati buni avem.

Va multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva neachitat eda_68 eda_68 Buna ziua, Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)
Raspunderea solidara conform cod procedura fiscala art 27 - niste intrebari colonelu colonelu Articolul 27 este asta : Art. 27 Răspunderea solidară a) asociaţii din asocierile fără personalitate juridică, inclusiv membrii ... (vezi toată discuția)
Actionar la o societate comercialã gicu73 gicu73 Un prieten doreşte să-şi înfiinţeze un S.C. astfel că a venit la mine şi mi-a spus dacă vreau să mă asociez cu el în firmă cu un procent ... (vezi toată discuția)