Pe scurt nu se poate.
Trebuie sa aveti notiunea celor doua expresii. Concordatul preventiv este un contract incheiat intre debitor, pe de o parte, si creditorii care detin cel putin doua treimi din valoarea creantelor acceptate si necontestate, pe de alta parte, prin care debitorul propune un plan de redresare a intreprinderii sale si de acoperire a creantelor acestor creditori impotriva sa, iar creditorii accepta sa sprijine eforturile debitorului de depasire a dificultatii in care se afla intreprinderea debitorului.
Apoi, debitorul poate adresa presedintelui tribunalului o cerere de numire a unui mandatar ad-hoc.
Prin cererea sa, debitorul propune un mandatar ad-hoc dintre practicienii in insolventa, autorizati conform legii. Mandatul ad-hoc este o procedura confidentiala, declansata la cererea debitorului, prin care un mandatar ad-hoc, desemnat de instanta, negociaza cu creditorii in scopul realizarii unei intelegeri intre unul sau mai multi dintre acestia si debitor in vederea depasirii starii de dificultate in care se afla intreprinderea acestuia din urma.
În concluzie, sunt două etape strâns legate una de alta, şi care nu se pot face una fără alta.
Buna seara .
Daca vreti sa cititi in intregime actul normativ,acesta este Legea 381/2009.Il gasiti pe www.liquidation.ro.
Se pot face separat, sunt lucruri diferite ,dar atentie,daca apelati la acestea nu mai puteti sa apelati la insolventa .
Marius Bote .