avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executarea silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executarea silita

Buna ziua,
eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care l-am avalizat in nume propriu. Intre timp a venit CRIZA si nu am putut sa-l platesc. Azi a venit un nene care se numeste executor judecatoresc si daca nu-i dau banii pana maine i-mi da apartamentul la cadastru si-i pune sechestru. Ce pot sa fac, sau daca este legal ce vrea el sa faca?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:19, 17 Iunie 2010
procmarci a scris:

minodora_sorian a scris:

Nu am remarcat faptul ca societatea este insolventa. Toti creditorii, inclusiv cei care au titluri executorii, se inscriu la masa credala. Toate actiunile pornite individual, se suspenda pe durata procedurii insolventei, in baza art.36 din Legea 85/2006.




Nu ati remarcat nici faptul ca BO a fost avalizat în nume propriu, ca persoană fizică.
Nu are nici o legătură insolvenţa şi masa credală a firmei, cu averea persoanei fizice care a avalizat BO.
Achiesez la ideea d-nei Mihaela Hornea, nu mai tergiversati plata datoriei chiar daca va veti imprumuta de bani in alta parte. Ganditi-va ca la cei 1500 lei se vor adauga cheltuielile de judecata si de executare (care nu sunt mici).

Si dumneavoastra faceti remarci contrarii, daca cititi ambele raspunsuri date de dumneavoastra.
minodora_sorian a scris:

Si dumneavoastra faceti remarci contrarii, daca cititi ambele raspunsuri date de dumneavoastra.


Daca erati atentă, spuneam că este o cale lungă până la executarea propriuzisă, dar în final datoria trebuie plătită, pentru că este un BO avalizat in nume propriu şi se adună penalităţi.
Scuze, nu este nimic personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Insolventa, bo avalizat Gepetto25 Gepetto25 Societatea X a emis un bilet la ordin pentru plata unor produse. BO este avalizat in nume propriu de administrator iar executarea BO a fost incuviintata. ... (vezi toată discuția)
Executare bo dana_tantas dana_tantas buna am si eu o intrebare la care nu prea ii gasesc raspunsul. daca am refuzat un bo care ulterior ajunge la un executor judecatoresc acesta ... (vezi toată discuția)