buna am si eu o intrebare la care nu prea ii gasesc raspunsul. daca am refuzat un bo care ulterior ajunge la un executor judecatoresc acesta dandu-mi un termen de o zi pt plata lui , iar eu nu achit suma respectiva in contul executorului care este urmatorul pas pe care il face executorul judecatoresc ? se poate ajunge la proces daca nu doresc restuirea marfii creditorului?mentionez ca acest bo a fost completat de creditor in intregime si nu este avalizat. ma avantajeaza acest lucru in cazul unui proces?
Nu se ajunge la proces ci executorul va continua executarea prin poprire pe conturi, executare silita mobiliara sau imobiliara, asta in functie de bunurile detinute de societatea debitoare.
In principal va incerca recuperarea banilor pe calea popririi, iar daca nu se poate astfel va trece la executarea silita asupra bunurilor debitorului.
Ceea ce trebuie sa faceti este sa platiti nu sa restituiti marfa. Deja biletul este titlu executoriu si va obliga la plata.
Nu stiu daca o sa puteti dovedi ca acel bilet a fost completat de creditor. MAi nou aceste bilete sunt completate prin program informatic.
Faptul ca nu este avalizat ajuta doar ca nu poate urmari o alta persoana adica pe cel care ar fi avalizat biletul. Pentru debitorul principal nu este o mare diferenta.
Daca aveti de gand sa contestati aveti grija la termen pentru ca nu o sa puteti face acest lucru oricand.
Daca executorul a facut somatia doar pe drept comun (intemeiata doar pe dispozitiile C.pr.civ) si nu a facut somatia cambiala prevazuta de legea cambiei actele de executare sunt anulabile pe calea contestatiei la executare ( nu a opozitiei la executare ) formulata impotriva executarii propriuzisa ca fiind prematura. Sanctiunea o constituie anularea tuturor formelor de executare
buna am o alta nelamurire si am nevoie de un sfat.in luna ian am achizitionat marfa de la o societate cu care s-a incheiat contract comercial dar in dreptul aliniatului perioada contractului ei au trecut 0 zile. am emis un bo avalizat pe care ei l-au introdus la decontare dupa 3 saptamani.nu l-am platit. bo a fost completat de ei.au mers la executor si azi am primit o comunicare de la tribunal sectia civila care zice asa:Judecatoria ... executor x a sesizat la data de 25.02.2010 judecatoria cu cererea petentei y de incuviintare a ex.silite a bo emis la data.. si avalizat de ... avand a se pronunta asupra cererii de incvuviintare a executarii silite instanta ... o va admite deoarece sunt indeplinite toate conditiile prevazut de lege pt inceperea ex silite. Dispune:admite cerea formulata de petentul executor ... si in consecinta incuviinteaza cererea de ex silita formulata de creditoarea sc a impotriva debitorilor sc b si avalist dl...in baza titlului executoriu reprezentat de bo ... si avalizat de dl...Irevocabila si executorie.pronuntata in sedinta publica azi 26.02.2010 mentionez faptul ca nu am fost instiintata de asa ceva inainte si cum sa judecatfara ca eu sa fiu anuntata? ce pot sa fac in acest sens? care este pasul urmator pe care il face executorul ?alte bunuri nu am pe numele meu.
Bilet la ordin in alb
mma
Buna ziua,
ma gasesc intr-o situatie neplacuta si va solicit ajutorul. Mi-ati putea raspunde, va rog, la problema pe care o prezint mai jos:
societatea la ... (vezi toată discuția)