avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Daca in urma unui proces de mostenire exista sulte,care este termenul in care acestea trebuiesc platite?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:23, 18 Iunie 2010
Daca nu se platesc de buna voie se poate pune in executare titlul executoriu si atunci se vor plati fortati de catre executorul judecatoresc.
av.M.Hornea
buna ziua.
sulta se plateste in termenul stabilit de instanta de judecata.
daca insa instanta a omis sa fixeze un termen de plata a sultei, aceasta se va plati in termen de 3 ani maxim de la data ramanerii definitive si revocabile a hotararii judecatoresti. in caz contrar, veti pierde acest drept .
roxanel a scris:

buna ziua.
daca insa instanta a omis sa fixeze un termen de plata a sultei, aceasta se va plati in termen de 3 ani maxim de la data ramanerii definitive si revocabile a hotararii judecatoresti. in caz contrar, veti pierde acest drept .

Cred ca ati vrut sa spuneti "irevocabile" a hotararii judecatoresti.
Intrebare: ce se face insa daca se va pune in executare sentinta?
Eu cred ca termenul de 3 ani era termenul de prescriptie in care sa se poata cere plata sultei si nu termenul de plata.:D
av.M.Hornea

hornea alina a scris:

roxanel a scris:

buna ziua.

Intrebare: ce se face insa daca se va pune in executare sentinta?
Eu cred ca termenul de 3 ani era termenul de prescriptie in care sa se poata cere plata sultei si nu termenul de plata.:D
av.M.Hornea

Nu faceti diferenta intre prescriptia dreptului la actiune in sens material si prescriptia executarii silite.
hornea alina a scris:

av.M.Hornea

Aveti perfecta dreptate. ;)

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Plata sultelor ion luca c ion luca c In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata sulta dupa partaj tatiana28 tatiana28 Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu plata sultei.Dupa un proces de partaj,in care s-au impartit bunuri mobile si un bun imobil, a ramas hotararea ... (vezi toată discuția)
Partaj. valik valik Buna ziua.Am intentia sa cer plata sultei in rate.In cazul in care mi se aproba, devin proprietar unic al imobilului imediat dupa sentinta definitiva, sau dupa ... (vezi toată discuția)