Buna ziua.
Societatea va intra in insolventa( la cererea dvs., daca sunteti in incapacitate de plata mai mult de 30 de zile ori la cererea unui creditor,care are impotriva dvs. o creanta certa, lichida si exigibila, de cel putin 30 000 lei);
minodora_sorian a scris:
Buna ziua.
Societatea are un patrimoniu, administratorul acesteia, altul. Societatea va intra in insolventa( la cererea dvs., daca sunteti in incapacitate de plata mai mult de 30 de zile ori la cererea unui creditor,care are impotriva dvs. o creanta certa, lichida si exigibila, de cel putin 30 000 lei); va fi desemnat un administrator judiciar( apoi lichidator), care va prelua toate atributiile care le aveati dvs., in calitate de administrator. Practicianul in insolventa poate solicita instantei angajarea raspunderii organelor culpabile pt.ajungerea societatii in insolventa( art.138 din Legea 85/2006); daca instanta admite cererea, atunci va da o hotarare, care va fi investita cu formula executorie, prin care se va indrepta impotriva averii personale a dvs.
Pentru a solicita insolventa unei firme, conf.art. 3 pct. 12 din legea 85/2006 modificată, trebuie sa existe o valoare prag de 30.000 lei, sau de 6 salarii medii pe economie.
Deci nu va putea fi declanşată insolvenţa.
Aşa cum spuneam mai sus, cel mult creditorul va putea introduce somaţie de plata pentru debitul respectiv, în baza OG 5/2001.
Va multumesc mult pentru ajutorul acordat
minodora_sorian a scris:
Buna ziua.
Societatea va intra in insolventa( la cererea dvs., daca sunteti in incapacitate de plata mai mult de 30 de zile ori la cererea unui creditor,care are impotriva dvs. o creanta certa, lichida si exigibila, de cel putin 30 000 lei);
am mentionat in mesajul ulterior ca am scris in acelasi timp, si n-am vazut mesajul in care a specificat cuantumul creantei sale. O fi totusi ceva personal, tind sa cred.
Iar nu sunteţi pe fază!
Datoria este de 1700 ron, deci nu se pune problema de insolvenţă.
Cel mult, creditorul va putea introduce somaţie de plata pentru debitul respectiv, în baza OG 5/2001.
Nu se poate discuta de acum de Legea 85/2006.
~ final discuție ~