avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti daca este legal ca un patron sa trimita angajatii in concediu fara plata,pentru a face economii cu impozitul pe salarii,chiar daca firma este pe profit.Cum m-ar afecta acest lucru pe mine,ca angajat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 17 Iunie 2010
Concediul fara plata se poate acorda de patron numai la cererea salariatului.
Va afecteaza pe toate planurile, financiar, vechime, pensie si poate si concediul de odihna. Perioada concediului fara plata se scade la calculul vechimii pentru pensie.
Este un abuz al angajatorului pe care puteti sa-l sesizati la ITM.
Nu este normal, dvs. puteti face o sesizare la ITM in sensul ca sunteti trecuti in CFP si totusi veniti la munca, in aceasta perioada nu aveti contributiile la zi platite si la pensie poate conta si lipsa catorva zile pentru a fi beneficiara.
Angajatorul spune ca voi lucra in aceasta perioada si voi primi salariul intreg,dar voi figura in concediu fara plata.Cum vi se pare d.p.v.legal? Si inca o intrebare,va rog:se mai primesc cereri de pensionare anticipata partial sau au fost sistate?
1. Ce se intampla la dvs. se cheama "munca la negru" si este interzisa de lege.
2. Faceti imediat o sesizare la ITM.
3. Deocamdata nu a aparut oficial legea care sa suspende pensia anticipata si anticipata partiala, asa ca puteti depune dosarul de pensie. Grabiti-va daca indepliniti conditiile de pensionare!
In legatura cu indeplinirea conditiilor de pensionare anticipata partial,nu mai stiu ce sa cred,informatiile pe care le am sunt diferite.Poate ma lamuriti dvs.:sunt nascuta pe 07.09.1953,am un stagiu de cotizare de 28ani si 4luni si am nascut si crescut 3 copii.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata robulenuta robulenuta nascuta in 11 octombrie 1958 , ani de vechime in munca 28ani si 4 luni (vezi toată discuția)
Pensie anticipata anca samu anca samu Sunt nascuta la 16.06.1956, am o vechime totala de 32 ani din care 3 ani si 7 luni somaj.Pot beneficia acum de pensionare anticipata partial,? deoarece anexa ... (vezi toată discuția)
Pensie Chitu Elisabeta Chitu Elisabeta O doamna nascuta in apr.1954,30 de ani vechime,am nascut 3 copii.Cand poate iesi la pensie anticipata.Multumesc (vezi toată discuția)