avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

nascuta in 11 octombrie 1958 , ani de vechime in munca 28ani si 4 luni
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 8 Iulie 2012
1. Pentru o femeie nascuta in octombrie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 3 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 61 de ani si 3 luni, in ianuarie 2020.

3. Puteti solicita pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani si 3 luni, in ianuarie 2015, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare cu 8 ani peste stagiul complet de cotizare, adica 39 de ani si 3 luni.

4. Puteti solicita pensie anticipata partiala, la 56 de ani si 3 luni, in ianuarie 2015, daca atunci veti avea indeplinit stagiul complet de cotizare de 31 de ani si 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata feierana42 feierana42 numele meu este feier ana nascuta in 1958 octombrie 12,si as dori sa stiu cand pot iesi in pensie anticipata si perioada lucrata in strainatate - italia -cum ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ANA-MARIA COSULETU ANA-MARIA COSULETU Buna ziua, Imi puteti spune va rog pentru 37 de ani in campul muncii daca s-ar opta pentru pensia anticipata partial cati ani de penalitate se pun?Specific ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot iesi la pensie? zohnermariana zohnermariana Sunt nascuta in 9 august 1958 si am o vechime in campul muncii de 29 de ani si 4 luni.Cand pot solicita iesirea la pensie anticipata sau la limita de ... (vezi toată discuția)